Site pictogram Sports of the Day

Ongeslagen eerste helft: domper voor Man United

Manchester United heeft na twee overwinningen een perfecte Engelse week gemist. De reden was duidelijk: Crystal Palace miste koelbloedigheid, vooral in de eerste helft

Manchester United had na een wisselvallige start vertrouwen opgebouwd met tien doelpunten in de laatste twee wedstrijden. Crystal Palace realiseerde zich vanaf het begin hoe groot deze wedstrijd was. De overweldigend superieure Red Devils, voor wie Erik ten Hag na de 7-0 zege terug was gerouleerd (alleen Garnacho verving Rashford in vergelijking met de laatste competitiewedstrijd, de 3-0 zege op Southampton), pinden de nog puntloze Eagles vast op hun helft. Ze creëerden kansen, zowel uit het spel als uit de set-pieces.

Alleen al in het eerste kwartier misten de Ligt (3e, 13e, twee keer met een kopbal) en Garnacho (10e) de voorsprong – Henderson maakte de drie kansen onschadelijk. De doelman zag daarna nog meer gevaarlijke aanvallen op zich afkomen. Onder meer Garnacho en Bruno Fernandes raakten binnen enkele ogenblikken de lat (27), terwijl Zirkzee de bal in de armen van Henderson kopte (30).

Eze falen om Man United’s wildgroei aan kansen af te straffen

In plaats van beloond te worden voor hun sterke optreden, werden de Rode Duivels vlak voor rust bijna verrast. Maar Eze, helemaal alleen gelaten, schoot recht op Onana (44′).

De tweede helft begon net als de eerste – met een kans voor Eze. Dit keer was de Ligt de laatste man die het afmaakte (47′). Voor de rest bleef het spel aanvankelijk in de richting van het Palace-doel gaan. Nadat Bruno Fernandes met de buitenkant van zijn voet had gemist (52′), bewees Henderson opnieuw zijn waarde tegen Garnacho (62′). Dit, gekoppeld aan de wissel van de altijd aanwezige Zirkzee een minuut eerder, was het keerpunt

Crystal Palace dichter bij 1-0 in het laatste half uur

De Eagles waren agressiever en moediger in het laatste half uur. Plots dreigde Man United zelfs met een nederlaag. Maar Onana’s sterke dubbele redding (65′) en Eze’s gebrek aan koelbloedigheid (73′) “redden” uiteindelijk het punt

Voor de Rode Duivels, die na vijf wedstrijden zeven punten hebben, is het een wedstrijd achter elkaar. Woensdag staan ze thuis tegenover Twente in de Europa League (21.00 uur), voordat Tottenham op 29 september op bezoek komt op Old Trafford (17.30 uur).