zondag, september 8, 2024
HomeNBANuggets verspelen 20-punten voorsprong: Timberwolves gaan door naar de Conference Finals

Na de Indiana Pacers zijn ook de Minnesota Timberwolves doorgedrongen tot de Conference Finals van de NBA play-offs. Anthony Edwards en zijn teamgenoten onttroonden titelverdediger Denver ondanks een achterstand van 20 punten

Wat volgde was een 28:9 run van de T-Wolves. “De inzet was er. Onze aanval werkte gewoon niet in de eerste helft. Daarna hebben we alles een beetje vereenvoudigd”, zei hun hoofdcoach Chris Finch na afloop. Opgeven was dus niet het antwoord. “We schoten niet bijzonder goed, maar zelfs toen we achter stonden, was onze verdediging er altijd. En toen werden we gewoon heet in het derde kwart.”

Uiteindelijk was het een 98:90 overwinning in de ijle lucht van de hoofdstad van Colorado – en de Timberwolves staan nu in de Conference Finals van de play-offs. Hun tegenstanders: de Dallas Mavericks met Luka Doncic en Kyrie Irving. De serie begint donderdagnacht (2.30 uur CEST).

Grootste comeback in Game 7

De Amerikaanse media melden dat er nog nooit een grotere comeback van een team is geweest in de zevende wedstrijd van de NBA play-offs. De teamgeest en wilskracht van de bezoekers gaven uiteindelijk de doorslag in deze middelmatige sportieve beving. Jokic en Jamal Murray leverden immers prima prestaties met respectievelijk 34 en 35 punten. In de beslissende fase lukte het de Nuggets echter nauwelijks iets meer.

Anthony Edwards kon op een wisselvallige avond (16 punten) terugvallen op zijn collega’s. Jaden McDaniels en Karl-Anthony Towns stortten zich op elke bal en scoorden volop (23 elk). De verdediging van de T-Wolves hield effectief stand en Jokic zag er na 47 minuten ook tandeloos en vlak uit. Minnesota’s vooruitgang en revanche voor hun nederlaag in de eerste ronde afgelopen april was perfect.

De Nuggets gaan de zomerstop in (en Jokic gaat zeker naar zijn paarden). Voor de vijfde keer op rij heeft een regerend kampioen de Conference Finals niet gehaald. Minnesota en Dallas (underdogs bij de bookmakers) en, in het oosten, de Boston Celtics en de Indiana Pacers, die eerder op zondag Game 7 wonnen bij de New York Knicks met 130-109, zijn er nu wel bij.