Site pictogram Sports of the Day

“Net zombies”: Seawolves-coach boos over bekeruitschakeling bij tweededivisieclub

De Rostock Seawolves zijn het eerste Bundesliga-team dat uit de BBL Cup is gevallen. De nieuwe coach, Przemyslaw Frasunkiewicz, was erg boos na de 77:79 nederlaag bij HAKRO Merlins Crailsheim

We verloren de wedstrijd in het eerste kwart. We leken soms wel zombies”, zei de Pool boos. “Het leek erop dat we geen zware wedstrijd hadden verwacht.”

Crailsheim legde de Seawolves in de eerste helft het vuur aan de schenen met zijn tempo en de thuisploeg pakte 15 aanvallende rebounds. Het hielp dat Rostock’s center Godwin Omenaka maar elf minuten op het veld was en in het derde kwart een overtreding maakte.

Toch leek het erop dat Rostock na de pauze een inhaalslag had gemaakt. Een driepunter van Robin Amaize bracht de bezoekers op voorsprong, terwijl de Wizards 6:30 minuten lang geen enkel velddoelpunt wisten te scoren. Omenaka ging echter met een foule out en Rostock schakelde over op small ball voor grote delen van het vierde kwart, waardoor Crailsheim een aantal open routes naar de basket kreeg.

“Niet gebruikelijk in basketbal”: Crailsheim viert feest

Ondanks de betere tweede helft had coach Frasunkiewicz vooral kritiek op de inzet van de ploeg. “Ze waren beter in dingen die niets met talent te maken hebben. Ik bedoel niet dat ze geen talent hebben, maar ze vochten.” Volgens hem was zijn ploeg die avond mentaal niet voorbereid op deze wedstrijd.

Dus zegevierde Crailsheim, ondanks dat het maar drie van de 31 driepunters raak schoot. “We deden dingen die niet gebruikelijk zijn in basketbal,” zei een opgetogen Merlins’ Hoofd Coach David McCray. “We vochten hard en voor elke bal, speelden goed in de verdediging en gaven alles. Ik ben trots op mijn team. Het is een heel goed begin van het seizoen voor ons.”

De gedegradeerde BBL-club kan nu als beloning uitkijken naar een clash met Alba Berlin op 12 of 13 oktober. Rostock daarentegen kan zich volledig concentreren op de competitie; de Seawolves trappen het nieuwe seizoen aanstaande zaterdag af met een uitwedstrijd bij het Syntainics MBC.