Site pictogram Sports of the Day

Nadal verliest laatste “epische dans” tegen Djokovic

Rafael Nadal verliest wat waarschijnlijk zijn laatste duel is tegen zijn voormalige rivaal Novak Djokovic. Hij beëindigt zijn tenniscarrière volgende maand

Kort na wat waarschijnlijk zijn laatste duel met Rafael Nadal op de tennisbaan was, maakte Novak Djokovic een diepe buiging voor zijn oude rivaal. “De laatste dans was een epische dans en natuurlijk emotioneel,” schreef de 37-jarige Djokovic op het X-platform na de wedstrijd tegen Nadal, die een jaar ouder is, op het Six Kings Slam-showtoernooi in Saoedi-Arabië. “Ik zal onze rivaliteit voor altijd koesteren. Tennis zal je missen.”

Nadal werd met 2-6, 6-7 (5-7) verslagen door de olympisch kampioen in de wedstrijd om de derde plaats op het minitoernooi op zaterdag. Nadal pakte voor de voorlaatste keer een tennisracket op voor het evenement in Riyad, dat 1,5 miljoen dollar inschrijfgeld bood voor elke starter. De Davis Cup-finale van half november wordt zijn laatste professionele optreden.

Jannik Sinner uit Italië won de finale van de Six Kings Slam met 6:7 (5:7), 6:3, 6:3 van de Spanjaard Carlos Alcaraz. De wedstrijd tussen Djokovic en Nadal, die eindigde met een intieme omhelzing tussen de twee voormalige kampioenen, stond echter bijna meer in de schijnwerpers

De topsterren ontmoetten elkaar 60 keer eerder, waarbij Djokovic het betere record had met 31 overwinningen. De recordkampioen ligt ook net voor op Nadal (22) als het gaat om het aantal Grand Slam-titels met 24 triomfen.