zondag, september 8, 2024
HomeBasketballNa de schrik van de opening: Bayern wint duidelijk van Ludwigsburg

Na de schrik van de opening: Bayern wint duidelijk van Ludwigsburg

Bayern heeft verrassend Game 1 van de serie tegen Ludwigsburg verloren. De titelkandidaten gaven de juiste reactie op de nederlaag op Pinkstermaandag

Titelkandidaat Bayern München heeft in de kwartfinale van de play-offs gelijkgespeeld tegen MHP Riesen Ludwigsburg. De club uit München won maandag voor eigen publiek de tweede wedstrijd van de best-of-five serie tegen de Zwaben met 83:67 (43:33).

Na de verrassende nederlaag in de eerste wedstrijd staan de twee ploegen nu 1:1 gelijk, met de volgende twee wedstrijden in Ludwigsburg. De beste scorers voor München waren Carsen Edwards met 21 punten en Silas Melson voor Ludwigsburg met 20 punten.

De thuisploeg had aanvankelijk moeite om in de wedstrijd te komen. Ludwigsburg speelde levendig, München schoot slecht. Pas aan het einde van het eerste kwart herpakte Bayern zich en nam voor het eerst de leiding. De bekerwinnaars bleven daarna geconcentreerd spelen, verhoogden hun schotpercentage en breidden hun voorsprong uit. Ludwigsburg, aan de andere kant, had nu zijn eigen problemen in de aanval.

München ging nog een stapje verder na de pauze. De bezoekers geloofden echter dat ze een kans hadden na hun openingsoverwinning in overtime en gaven niet op. Ondanks een achterstand van 15 punten na het derde kwart bleef Ludwigsburg met inzet spelen en kon het de achterstand keer op keer verkleinen. Toch won Bayern uiteindelijk verdiend na een gelijkopgaand laatste kwart.

Ulm maakt ook gelijk

Na verlies in de openingswedstrijd versloeg Ratiopharm Ulm ook Würzburg Baskets met 100:64 (50:39) in de tweede kwartfinale. De wedstrijd ging aanvankelijk gelijk op. Geen van beide teams kon op voorsprong komen. Dat veranderde in het tweede kwart. Ulm raakte ongeveer 80 procent van zijn tweepuntsschoten en ging de rust in met een voorsprong van elf punten. De thuisploeg bleef op dit niveau spelen. Ulm had ook duidelijk voordeel onder de basket en Würzburg had geen kans. De beste scorer voor Ulm was L.J. Figueroa met 21 punten. Drie spelers scoorden elk 14 punten voor Würzburg