Site pictogram Sports of the Day

Na 18 jaar: Barcelona neemt afscheid van aanvoerder Sergi Roberto

Voor Sergi Roberto komt er deze zomer een einde aan meer dan een half leven bij FC Barcelona. De Catalanen bevestigden zondag dat de aanvoerder de club na 18 jaar zal verlaten

Het avontuur bij FC Barcelona begon voor Sergi Roberto op 14-jarige leeftijd. 18 jaar en 25 titels later sluit de middenvelder dit hoofdstuk af. Het contract van de 32-jarige liep deze zomer af en zondag bevestigden zowel de club als Sergi Roberto zelf het einde van zijn carrière bij de Blaugrana.

Hij speelde 312 competitieduels voor Barcelona nadat hij zijn profdebuut maakte in 2010, vier jaar nadat hij was toegetreden tot de legendarische La Masia jeugdopleiding. Hij werd zeven keer tot Spaans kampioen gekroond, won de Spaanse beker zes keer en mocht de trofee twee keer in ontvangst nemen na het winnen van de Champions League-finale.

De veelzijdige middenvelder, die ook als rechtsback speelde, scoorde slechts 15 doelpunten in zijn carrière voor Barcelona, maar hij zal voor altijd herinnerd worden door Barca-fans vanwege één doelpunt in het bijzonder. In de ronde van 16 van de UEFA Champions League 2017 ging Barcelona hun tweede ontmoeting met Paris St. Germain in met de last van een 4-0 nederlaag uit het eerste been. Barca bereikte het bijna onmogelijke en ging door dankzij een 6:1 overwinning in het tweede been. Sergi Roberto scoorde het beslissende doelpunt en maakte er 6:1 van – in de vijfde minuut van de rust

Afscheidspersconferentie op dinsdag

“De tijd is gekomen om jullie allemaal te bedanken voor de reis samen,” schreef Sergi Roberto in een verklaring op zijn sociale mediakanalen. “Lang leve Barca, voor altijd!” De club heeft voor aanstaande dinsdag een afscheidspersconferentie aangekondigd

In zijn laatste seizoen voor Barcelona was hij zelfs aanvoerder van zijn team – als hij op het veld stond. Onder coach Xavi, met wie hij in zijn speeltijd ook succes had, kwam hij slechts 14 keer in actie in de competitie, maar scoorde hij een respectabele drie doelpunten. In de Champions League speelde hij nog eens vijf wedstrijden.

Het is nog niet bekend waar Sergi Roberto zijn voetbaltoekomst ziet. Volgens de media heeft hij onlangs met verschillende clubs onderhandeld. Er zou ook gesproken zijn over een verdere verlenging bij Barcelona. Dit gaat echter definitief niet meer door