donderdag, oktober 3, 2024
HomeFootballMessi blinkt uit: Inter Miami wint Supporters' Shield

Messi blinkt uit: Inter Miami wint Supporters’ Shield

Inter Miami heeft voor het eerst het Supportersschild gewonnen. Na de 3:2 zege op kampioen Columbus Crew zit er zelfs een MLS-record in de tas. Lionel Messi blonk uit – vooral vlak voor rust

Lionel Messi heeft weer een titel gewonnen, ook al is het niet de belangrijkste waar hij dit seizoen op mikt. Met een 3:2 uitoverwinning op regerend kampioen Columbus Crew verzekerde Inter Miami zich van het Supportersschild als beste team van het reguliere seizoen met nog twee wedstrijddagen te gaan.

En Messi speelde opnieuw een sleutelrol. In de 45e minuut controleerde hij een hoge pass aan de rand van het strafschopgebied met vaardigheid en een beetje geluk en versloeg Patrick Schulte in het doel. In de blessuretijd maakte hij er 2-0 van: met zijn krachtige linkervoet schoot hij een vrije trap vanaf links over de muur recht in het doel. De 37-jarige heeft nu 17 doelpunten en 15 assists na 17 wedstrijden

Inter keeper redt late penalty

Columbus verkleinde de achterstand meteen na rust via Diego Rossi (46′) en kwam nog een keer terug dankzij een penalty van Cucho (61′) nadat Luis Suarez met zijn 18e doelpunt van het seizoen voor 3:1 had gezorgd voor Inter (48′). Maar twee scènes braken uiteindelijk de rug van de gastheren: eerst kreeg Crew-verdediger Rudy Camacho kort na de 2:3 een gele kaart (63′), daarna ontzegde doelman Drake Callender Cucho een tweede penalty (84′), waardoor Miami de drie punten behield – na drie gelijke spelen op rij.

Columbus, dat zich net als Miami al lang had geplaatst voor de play-offs, kan Inter niet meer verdringen van de top van de Eastern Conference. “We bereiken onze doelen, maar de waarheid is dat we ons concentreren op 7 december”, zei Inter-coach Gerardo Martino met het oog op de finale van de MLS Cup. “Vandaag was slechts een kleine stap.”

Messi & Co. mikken op puntenrecord – Reus mist 3:1 zege

Dit verzekert zijn team echter wel van thuisvoordeel tot het einde in de play-offs, die in het laatste weekend van oktober in best-of-three beginnen. In de resterende voorrondewedstrijden tegen Toronto FC (A) en New England Revolution (H) staat er in ieder geval één record op het spel: met twee overwinningen zou Miami het puntenrecord van New England uit 2021 (73) met één punt overtroffen hebben.

In de Western Conference staat Los Angeles Galaxy op het punt om als koploper de play-offs in te gaan. Dankzij een remise van Riqui Puig won L.A. met 3:1 bij de Colorado Rapids na een achterstand bij de rust – zij het zonder Marco Reus, die afwezig was met een blessure. Coach Greg Vanney legde uit dat de ex-Dortmund-speler van dag tot dag moet worden beoordeeld