Site pictogram Sports of the Day

MBC verrast: Bayern struikelt in Weißenfels

MBC zorgt voor een sensatie. Met een zwaarbevochten 79:75 overwinning tegen Bayern München viert Weißenfels een historisch succes en brengt het de Duitse kampioenen op de knieën

Wat leek op een duidelijke overwinning voor de favorieten veranderde al snel in een echte thriller. München, slechts 40 uur na de EuroLeague-overwinning op Parijs terug op het veld, oogde vermoeid en maakte te veel fouten, terwijl SYNTAINICS MBC een zelfopofferende prestatie leverde voor het thuispubliek. Vooral Ty Brewer viel op en leidde zijn team als topscorer naar de overwinning met 22 punten (9/13 FG).

MBC met vechtlust, Bayern met fouten

De wedstrijd begon goed voor FC Bayern, dat met een 8:2 run begon en al vroeg de controle overnam. De thuisploeg liet zich echter niet afschudden. De Wolves bleven in gevecht met sterk verdedigen en rake driepunters en namen zelfs de leiding in het tweede kwart. Bij rust stond de thuisploeg 40:35 voor en hing er een verrassing in de lucht.

München voerde de druk na de pauze op en vocht zich terug in de wedstrijd dankzij driepunters van Nick Weiler-Babb (19, 8 assists, 7 rebounds), maar een reeks turnovers (21 op het einde) haalde de ploeg herhaaldelijk uit hun ritme. Bayern kwam vooral in het derde kwart in de problemen en stond op een gegeven moment zelfs negen punten achter (55:64). Ondanks hun individuele kwaliteit konden ze de wedstrijd niet omdraaien, want MBC counterde herhaaldelijk met slimme moves

Thriller in het laatste kwart

De laatste minuten waren niet voor doetjes: de regerend kampioenen kwamen nog een keer gevaarlijk dichtbij, maar MBC scoorde herhaaldelijk op het cruciale moment. Toen Weiler-Babb de kans op de gelijkmaker bij 75:75 nipt miste, greep Weißenfels de kans en verzekerde zich van een nipte overwinning met de buzzer-beater van Michael Devoe.

Bayerns tweede nederlaag van het seizoen – MBC viert feest

Het was de tweede nederlaag van München van het seizoen en ze leerden dat je je geen zwakheden kunt veroorloven, zelfs niet tegen vermeende outsiders – vooral niet als je speelt in een overvolle wedstrijdlijst tussen de EuroLeague en BBL. SYNTAINICS MBC daarentegen kan feestvieren na hun eerste overwinning tegen FC Bayern in acht jaar

Voor het basketbalteam van FC Bayern gaat de EuroLeague aanstaande vrijdag (20.45 uur) verder tegen Olympiakos Piraeus, voordat twee dagen later FIT/One Würzburg Baskets in de BBL op het programma staat. De Wolves bezoeken Hamburg op zaterdag