zondag, september 8, 2024
HomeBasketballLudwigsburgs succes eindigt met nederlaag tegen Sassari

Ludwigsburgs succes eindigt met nederlaag tegen Sassari

Na drie overwinningen op rij in alle competities heeft Ludwigsburg opnieuw verloren. De basketbalclub uit de Bundesliga verloor zijn thuiswedstrijd in de Champions League tegen Sassari met 79:89

Dit was de tweede nederlaag voor de Zwaben in hun derde wedstrijd in de groepsfase van de Europacup.

Ludwigsburg maakte de eerste drie driepunters en opende de wedstrijd met een 10:2 run. Aan de andere kant kwam Sassari herhaaldelijk dicht bij de basket en was superieur in rebounding, waardoor de voorsprong van Ludwigsburg slonk tot één punt bij de rust.

Het schotpercentage van de thuisploeg van buitenaf daalde in het tweede kwart en Ludwigsburg verloor ook vaker balbezit. De Italiaanse club uit de eerste divisie profiteerde daarvan en ging de rust in met een 45:38 voorsprong.

Ludwigsburg was meer gefocust na de pauze en Jayvon Graves (22 punten) was sterk in de aanvallende rebound, maar de thuisploeg was niet in staat om het spel om te draaien in de derde periode. Sassari breidde de voorsprong uit naar 14 punten aan het begin van het vierde kwart. Yorman Polas Bartolo (15 punten) zette Ludwigsburg daarna weer op voorsprong met een 8:0 run en de club uit de German Basketball League verkleinde de achterstand tot 79:82 in de laatste periode, maar dichterbij kwam