Site pictogram Sports of the Day

Leeds springt naar de top van de ranglijst – maar Farke’s zorgen nemen toe

Leeds United is ongeslagen in zes competitiewedstrijden en nam een tijdelijke voorsprong aan de top van de Championship-tabel met hun tweede overwinning op rij op dinsdagavond. Maar Daniel Farke’s zorgen nemen nog steeds toe

Na een hobbelige start van het seizoen gaat het steeds beter met Leeds United. Dinsdagavond wonnen de Whites hun vierde thuiswedstrijd (van de zes tot nu toe). De favorieten profiteerden van een vroege dubbele treffer in hun 2-1 overwinning op Watford FC.

Watford-doelman Bachmann speelde echter zijn rol. De voormalige Oostenrijkse international (14 interlands bij de senioren) kwam er in de vierde minuut niet aan te pas toen Firpo linksbuiten Ramazani in het strafschopgebied de bal gaf, wiens krachtige schot Bachmann alleen van achter de lijn kon controleren.

Drie minuten later was het de ongevaarlijke voorzet van Gnonto vanaf rechts die Bachmann duidelijk irriteerde. De 30-jarige knalde de bal naar voren, waar voormalig Union-speler Aaronson naar binnen stormde en in de rechterbenedenhoek volleerde. Het was de derde goal van het seizoen voor de Amerikaanse international.

De glimlach op Farke’s gezicht verdween echter al snel. Doelpuntenmaker Ramazani moest al na 14 minuten gewisseld worden vanwege een blessure, zijn gezicht verkrampt van de pijn. De blessurezorgen op het middenveld nemen toe: voormalig Leipzig-speler Ampadu en ex-Bremer Gruev zijn al langdurig uitgeschakeld met knieblessures, terwijl rechtervleugelspeler James dit seizoen ook al meerdere keren heeft moeten pauzeren.

Baah brengt de spanning terug

Leeds, met ex-Düsseldorfer Tanaka die voor rust een gele kaart kreeg, moest uiterlijk vanaf de hervatting vrezen voor de thuiszege. Watford kwam met hernieuwde kracht uit de kleedkamer – en met een krachtig schot van Baah in de verre hoek konden ze de stand gelijktrekken (47′).

The Whites behielden uiteindelijk hun voorsprong en delen nu tijdelijk de eerste plaats op de ranglijst met Sunderland FC. Sunderland heeft net als Leeds 22 punten en 19-8 doelpunten op hun naam staan – maar hebben één wedstrijd minder gespeeld. De Black Cats spelen woensdagavond uit tegen degradant Luton Town uit de Premier League.