woensdag, september 18, 2024
HomeFootballLeague Cup: alle Premier League-clubs verder, Mateta en Kamada schitteren

League Cup: alle Premier League-clubs verder, Mateta en Kamada schitteren

Zelfs in Engeland heeft de beker zijn eigen wetten, maar de vijf beste clubs uit de Premier League zijn doorgedrongen tot de tweede ronde van de League Cup. Leicester, Brighton, Everton, Fulham en Crystal Palace zijn allemaal door zonder tegendoelpunt.

Vanuit Duits perspectief waren twee duels bijzonder interessant: Fabian Hürzeler’s Brighton was te gast bij derdeklasser Crawley Town en Oliver Glasner’s Crystal Palace speelde thuis tegen tweedeklasser Norwich City. Brighton had tot de 31e minuut nodig om hun favorietenrol waar te maken. Uiteindelijk werd het echter een onbetwiste 4-0 overwinning en dus de derde overwinning in de derde competitiewedstrijd voor de nieuwe coach.

Kamada en Mateta verzekeren overwinning voor Crystal Palace

Crystal Palace nam al veel eerder de leiding en het eerste doelpunt was een coproductie van twee oude bekenden uit de Bundesliga: na twee minuten scoorde ex-Frankfurt speler Daichi Kamada na een assist van ex-Mainzer Jean-Philippe Mateta. Het waren ook Kamada en Mateta die de fans op Selhurst Park lieten juichen toen ze voor 2-0 zorgden. Dit keer in omgekeerde rollen, Kamada zette Mateta op in de 57e minuut. Maar dat was niet genoeg voor de Fransman. In de 68e minuut scoorde hij na een assist van Eze. Kort voor het einde werd er nog een doelpunt gemaakt zonder dat er een ex-Bundesliga-speler aan te pas kwam: Eze scoorde de 4:0 eindstand.

Een andere ex-Bundesliga speler stond op het veld voor Everton FC. The Toffees wonnen met 3-0 van vierdeklasser Doncaster Rovers, waarbij voormalig Frankfurt-speler Jesper Lindström 67 minuten speelde.

Leicester City won hun tweede ronde wedstrijd met 4-0, net als Brighton en Crystal Palace, tegen Tranmere Rovers uit de vierde divisie. Bijzonder verheugend voor coach Steve Cooper: nieuwkomer Jordan Ayew paste uitstekend in het team en leverde een doelpunt en een assist.

De enige Premier League-ploeg die dinsdag uit moest spelen was Fulham FC. De Cottagers wonnen met 2:0 bij derdeklasser Birmingham City