zondag, september 29, 2024
HomeFootballLautaro Martinez: Inter zegeviert in Udine

Lautaro Martinez: Inter zegeviert in Udine

Regerend kampioen Inter Milaan kwam terug van de derbynederlaag van vorige week en boekte een verdiende 3-2 zege op Udinese Calcio, gecoacht door de bekende Kosta Runjaic

Na de 2:1 derbynederlaag tegen AC Milan was Inter er natuurlijk op gebrand om iets goed te maken. De regerend kampioenen wachtte echter Udinese Calcio, de verrassende koploper die de week ervoor met 3-0 had verloren bij AS Roma, een club die het seizoen verder goed was begonnen en twee punten meer had dan de Nerazzurri.

Vanuit het oogpunt van Inter begon de wedstrijd perfect. Frattesi opende al na 43 seconden de score voor de bezoekers, die over het algemeen dominant waren in de beginfase. Lautaro Martinez (9′) en Thuram (21′) hadden met hun kansen gemakkelijk voor 2-0 kunnen zorgen.

Na ongeveer een half uur kwamen de gastheren ook voor het eerst voor het doel, maar het schot van Lovric werd naast gekopt. Daarna ontspon zich een open wedstrijd met kansen aan beide kanten. Eerst miste Frattesi de 2:0 (38′), daarna verrichtte Dimarco een sterke redding op Lovric voor zijn eigen doel (34′). Helaas voor de Inter-speler kopte Kabasele uit de daaropvolgende corner de gelijkmaker binnen.

Net toen het erop leek dat de wedstrijd met een gelijkspel de rust in zou gaan, kreeg Inter nog een doelpunt tegen na een misplaatste pass in de opbouw van Udinese. Lautaro Martinez scoorde in pingpongstijl en maakte er 2:1 van – overigens zijn eerste doelpunt van het seizoen (45.+3).

Lautaro Martinez scoort twee keer – Inter laat Udinese terugkomen

De Argentijn onderstreepte dat de knoop meteen na rust was doorgehakt met zijn goed geplaatste schot in de linkerhoek om er 3:1 van te maken (47′). Inter had nu de leiding in handen en toonde herhaaldelijk vlagen van voetballende finesse, zoals een opmerkelijke combinatie die Frattesi niet kon verzilveren (65′). Lautaro Martinez miste kort daarna ook nog een vierde treffer (71′).

Een kleine tien minuten later scoorden de gastheren, die in de hele tweede helft niet echt noemenswaardige scènes hadden beleefd, plotseling de gelijkmaker via Lucca (83′). Hoewel Udine daarna een kans voelde, waren er geen noemenswaardige acties meer in het strafschopgebied van de tegenstander. In plaats daarvan had Inter de wedstrijd definitief kunnen beslissen via Correa (90.+2).

Dat was echter niet nodig, want de uitoverwinning bleef een verdiende 3-2 overwinning. Udinese wacht komende zaterdag (15.00 uur) een uitwedstrijd tegen US Lecce, terwijl Inter het dinsdag (21.00 uur) in de Champions League eerst opneemt tegen Rode Ster Belgrado en zaterdag (20.45 uur) tegen FC Torino, dat verrassend goed van start is gegaan.