donderdag, september 19, 2024
HomeFootballLAFC haalt laatste revanche tegen Crew - Wagner uit

LAFC haalt laatste revanche tegen Crew – Wagner uit

Steven Cherundolo krijgt zijn volgende kans op de titel. Los Angeles FC bereikte de finale van de Leagues Cup met een 4-0 overwinning – een weerzien met Columbus Crew en een topscorer in topvorm.

Afgelopen acht maanden na de MLS-finale zullen Los Angeles FC en Columbus Crew elkaar opnieuw ontmoeten voor de titel. In december 2023 onttroonde Columbus – nog steeds met Julian Gressel in de gelederen – de toenmalige verdedigende MLS-kampioenen met 2-1 en werd kampioen. De twee clubs staan nu tegenover elkaar in de League Cup-finale.

Op donderdagavond (CEST) won LAFC hun halve finale tegen de Colorado Rapids eenvoudig met 4-0, terwijl de Crew met 3-1 zegevierde tegen Philadelphia Union met voormalig Schalke- en Würzburg-speler Kai Wagner en voormalig St. Pauliaan Leon Flach.

Giroud slechts een wildcard – Rossi zet de druk weer op

LAFC, gecoacht door Steven Cherundolo, zette de koers uit met een dubbele treffer kort voor rust (42e/45e). De Poolse doelpuntenmaker Mateusz Bogusz (13 goals in 24 MLS-wedstrijden dit seizoen) zorgde voor de voorsprong. Met aanvallers Kei Kamara en Denis Bouanga die ook scoorden en veteraan Hugo Lloris die achterin niets toestond, kon Cherundolo het zich makkelijk veroorloven om de beroemde nieuwkomer Olivier Giroud in te brengen in de rust.

Columbus kon weer vertrouwen op Diego Rossi. De 26-jarige Uruguayaan scoorde zijn derde doelpunt in de laatste vier wedstrijden (12/43) – allemaal in de knock-outfase van de Leagues Cup – en onderstreepte zijn topvorm. Hongarijes EK-speler Daniel Gazdag maakte intussen gelijk (32′), maar Cucho maakte kort na rust alles duidelijk (53′).

Er staat veel op het spel in de wedstrijd om de derde plaats

De finale van de competitie, waaraan oorspronkelijk alle eerste divisieteams uit de VS en Mexico deelnamen, vindt woensdag plaats in Columbus – net als de finale van de MLS Cup een jaar geleden. Beide teams hebben zich al verzekerd van een ticket voor de CONCACAF Champions Cup 2025, het equivalent van de Champions League voor clubs uit Noord- en Midden-Amerika en het Caribisch gebied. Een ander ticket wordt zondag uitgereikt als Philadelphia en Colorado tegenover elkaar staan in de wedstrijd om de derde plaats.