zondag, september 8, 2024
HomeFootballKühn scoort twee keer: Celtic verslaat City in Chapel Hill

Kühn scoort twee keer: Celtic verslaat City in Chapel Hill

Manchester City heeft verloren van Celtic Glasgow om hun reis naar de Verenigde Staten te beginnen. Een voormalig international van Duitsland scoorde een brace in het goalfest in Chapel Hill

Celtic Glasgow versloeg Manchester City met 4:3 in een clash tussen de Schotse en Engelse kampioenen als onderdeel van de voorbereidingen van de twee clubs op het seizoen in de VS. De wedstrijd werd gespeeld in het Kenan Memorial Stadium in Chapel Hill (North Carolina).

Nicolas Kühn, die ooit speelde voor het tweede team van Bayern München en Ajax Amsterdam en later voor Erzgebirge Aue in de tweede divisie en Rapid Vienna in Oostenrijk, opende de score. De voormalig jeugdinternational van de DFB rondde een opmerkelijke actie van de Schotten af en bracht de stand op 1-0. City maakte gelijk via Oscar Bobb – het eerste doelpunt voor Celtic-nieuwkomer Kasper Schmeichel (33′) – maar moest daarna nog een doelpunt van Kühn slikken en via Kyogo Furuhashi (36′, 44′) zelfs de 1:3 maken.

Haaland kopt tussentijds gelijkmaker binnen

In de tweede helft brachten coaches Brendan Rodgers en Pep Guardiola een aantal wijzigingen aan en City-joker Maximo Perrone verkleinde de achterstand tot 2:3 seconden na de hervatting (46′). Erling Haaland maakte in de 57e minuut gelijk met een krachtige kopbal uit een voorzet van Bobb op links. Ongeveer tien minuten later stonden de Noor en Jack Grealish weer op het scorebord. Het laatste doelpunt van de wedstrijd kwam ook in de 68e minuut: de Hondurese Luis Palma scoorde om de eindstand op 4:3 te brengen.

ManCity heeft nog meer testwedstrijden in het verschiet tegen AC Milan, FC Barcelona en Chelsea FC in de Verenigde Staten, terwijl Celtic zijn Schotse Premier League-campagne begint met een thuiswedstrijd tegen Kilmarnock op 4 augustus na de confrontatie met Chelsea.