zondag, september 29, 2024
HomeFootballJuventus kan toch scoren: Vlahovic leidt Bianconeri naar overwinning op Genoa

Juventus kan toch scoren: Vlahovic leidt Bianconeri naar overwinning op Genoa

Na drie doelpuntloze gelijke spelen is Juventus Turijn weer aan de winnende hand in de Serie A. Dusan Vlahovic leidde de Bianconeri naar de overwinning voor lege tribunes in Genoa

In de griezelige stilte van het Stadio Luigi Ferraris had Juventus even nodig om op stoom te komen, maar naarmate de wedstrijd vorderde, kregen de Bianconeri steeds meer controle over de wedstrijd. De eerste mogelijkheid kwam op naam van Koopmeiners, maar zijn schot vloog een ruime meter naast het doel (18′). Ondanks het speloverwicht van de bezoekers werden hun aanvalsproblemen vanaf dat moment duidelijk: veel te weinig balbezit resulteerde in doelkansen. Pas in de 35e minuut werd het weer gevaarlijk – Vlahovic schoot een vrije trap over het doel (35′).

Genoa moest een keer beven voor rust, toen Bohinen een voorzet van de voormalige Stuttgart-speler in zijn eigen doel kaatste na een mooie loopactie van Gonzalez, maar Gollini redde voor de thuisploeg (45′). Na de pauze kwam er eindelijk een einde aan de doelpuntloze reeks van de bezoekers: Vlahovic zette Juventus vanaf de stip op voorsprong na een handsbal van de Winter (48′).

Francisco Conceicao scoort het laatste doelpunt

De ban was nu gebroken en zeven minuten later vierden de bezoekers alweer feest: Koopmeiners vond Vlahovic met een uitstekende bal, die de Serviër niet onbenut liet en voor 2:0 zorgde (55′). De bezoekers hadden nu veel moed verzameld en een minuut of tien later voorkwam de lat het volgende doelpunt: Koopmeiners had verzuimd te scoren vanaf het aluminium na sterk voorbereidend werk van Francisco Conceicao (65′).

Het verzet van de thuisploeg was nu gebroken en Genoa kwam er nauwelijks aan te pas. Alleen invaller Kasa kon Perin een keer op de proef stellen (81′). Aan de andere kant miste Vlahovic zelfs de 3:0 met een kopbal, voordat een afgeketst schot van Bohinen Perin dwong in te grijpen (85).

Omdat Pinamonti kort voor het einde van de normale tijd (89) ook niet in staat was om Perin te verslaan en Francisco Conceicao in plaats daarvan met een laag schot scoorde, schreven de Bianconeri uiteindelijk een duidelijke 3:0 uitoverwinning op het scorebord. Door de overwinning bleef Juventus ook zonder tegendoelpunt in de competitie. Genoa staat komende zaterdag (18.00 uur) tegenover Atalanta Bergamo, terwijl Juventus Turijn het woensdag (21.00 uur) in de Champions League moet opnemen tegen RB Leipzig.