zondag, september 8, 2024
HomeSerie AHoogste overwinning en Moederdaggroet: Milan schiet de frustratie uit hun ziel

Hoogste overwinning en Moederdaggroet: Milan schiet de frustratie uit hun ziel

Na zes wedstrijden zonder overwinning op rij zette AC Milan een uitroepteken en boekte hun hoogste overwinning van het seizoen met een 5:1 overwinning op Cagliari Calcio. De moeders van de spelers werden ook verzorgd in San Siro

Inter Milan gaf vrijdagavond het goede voorbeeld, hun 5-0 overwinning op Frosinone Calcio was de hoogste overwinning van het seizoen voor de nieuwe en zelfverzekerde Italiaanse kampioenen. Op zaterdagavond zorgden de rivalen van de stad Milan er ook voor dat hun frustratie uit de weg werd geruimd door Cagliari Calcio te verslaan met 5:1. De Rossoneri hebben dit seizoen nog nooit met een grotere marge gewonnen.

Gezien hun recente vorm en zes opeenvolgende wedstrijden zonder overwinning, kwam het resultaat als een verrassing. De prestaties van de ploeg van coach Stefano Pioli waren echter lange tijd niet bijzonder inspirerend. De blikvanger van de openingsperiode: alle 22 spelers op het veld hadden vrouwelijke namen boven hun rugnummers – in aanloop naar Moederdag hadden zeven Serie A-clubs (waaronder Genoa, Torino, Verona, Lecce en Udine) besloten om de namen van de moeders van de spelers te eren

Bennacer uit het niets

In een zeer wisselende eerste helft, waarin Cagliari zelden uit hun schulp kroop, nam Milan uit het niets de leiding: na twee geblokkeerde pogingen stond Bennacer op de juiste plek om de bal in het lege doel te schuiven (35′). Pioli was ook niet onder de indruk van de prestaties van zijn team en bracht drie nieuwe spelers in.

Rafael Leao, een van de drie, kreeg vier minuten na de hervatting de kans op 2-0, maar zijn directe schot uit de voorzet van Pulisic ketste af op de lat (49). Cagliari werd in deze fase brutaler, maar Milan-doelman Sportiello keerde een laag schot van Prati om de paal (57′).

Reijnders-Hammer haalt de spanning eruit

Aan de andere kant counterden de halve finalisten van de Champions League van het vorige seizoen genadeloos tegen de underdogs, Rafael Leao speelde de perfecte steekpass – en Pulisic maakte het af (59′). Maar vier minuten later maakte Nandez met een direct schot langs Sportiello gelijk na een mooie voorzet van Zappa (63′).

De wedstrijd werd een kwartier voor het einde beslist toen Reijnders vanaf de tweede rij in de linkerbenedenhoek raak schoot (74′). Binnen drie minuten voerden ook Rafael Leao (na een assist van Bennacer) en Pulisic (na een voorzet van Okafor) de score op (83e, 86e).

Terwijl Cagliari (met slechts drie punten voorsprong op het op de 18e plaats staande Udine, dat een wedstrijd minder heeft gespeeld) zich nog zorgen moet maken over de handhaving, heeft Milan de tweede plaats verstevigd. De Rossoneri gaan over precies een week op bezoek bij Torino, terwijl Cagliari de volgende dag (12.30 uur) op bezoek gaat bij het voorlaatste geplaatste Sassuolo.