zondag, juni 30, 2024
HomeFootballHincapie's waanzinnige doelpunt - Venezuela in de kwartfinales dankzij een misser

Hincapie’s waanzinnige doelpunt – Venezuela in de kwartfinales dankzij een misser

Piero Hincapie’s kromme treffer tegen Jamaica zorgt voor Ecuador’s eerste overwinning in de Copa America – terwijl Venezuela hun ticket voor de kwartfinale tegen Mexico boekt

Na een verrassende 2-1 nederlaag tegen Venezuela in hun Copa America opener, heeft Ecuador misschien net op tijd orde op zaken gesteld. Donderdagavond (CEST) versloeg het 30e team ter wereld Jamaica met 3:1 en heeft nu nog maar één punt nodig in de laatste wedstrijd tegen Mexico om de kwartfinales te bereiken.

In Las Vegas was het Piero Hincapie die de Ecuadorianen met een waanzinnig doelpunt op weg zette naar de overwinning. De man van Leverkusen gaf een voorzet bijna vanaf de cornervlag, die door Kasey Palmer in de rechterhoek van het doel werd afgeketst (13′). In de rust van de eerste helft zorgde de 17-jarige Kendry Paez, die in 2025 naar Chelsea FC zal gaan, met een penalty voor 2:0

De Jamaicanen, die voor de derde keer te gast waren op het Zuid-Amerikaanse kampioenschap, kwamen nog een keer dichtbij via West Ham-professional Michail Antonio na een corner (54′), maar wisten niet te scoren. In plaats daarvan maakte invaller Alan Minda alles goed af in de tegenaanval (90.+1).

Strafschoppen in Los Angeles: Rondon maakt gelijk, Pineda niet

Venezuela boekte daarna hun ticket voor de kwartfinale met een 1:0 overwinning op Mexico. Het in vorm verkerende team van de Argentijnse coach Fernando Batista, dat vierde staat in de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatie en mag dromen van een eerste optreden in de finale, profiteerde in Los Angeles van twee strafschoppen: veteraan Salomon Rondon, die voor rust ternauwernood op voorsprong was gekomen (paal, 34e), zette zelfverzekerd om (57e), terwijl Orbelin Pineda er niet in slaagde om vanaf de stip te scoren tegen de sterke doelman Rafael Romo (88e).

Door deze misser ging Venezuela – net als titelverdediger Argentinië een dag eerder – door naar de knock-outronde. Mexico, aan de andere kant, moet Ecuador verslaan om door te gaan. Jamaica is uitgeschakeld