zondag, juni 30, 2024
HomeLa LigaGetafe keeper Soria buiten levensgevaar na botsing

Getafe keeper Soria buiten levensgevaar na botsing

David Soria was zondag bewusteloos na een botsing tegen RCD Mallorca. Er is nu goed nieuws van de Getafe FC-doelman

De doelman van de Spaanse eerste divisieclub FC Getafe, David Soria, is aan de beterende hand na een ernstige botsing op de laatste speeldag van La Liga. De 31-jarige lag zondag in de tweede helft enkele minuten bewusteloos op het veld na het incident in de wedstrijd tegen RCD Mallorca. Soria was eerder door de lucht gevlogen na een botsing met de bal en stootte zijn hoofd bij een ongelukkige botsing.

De doelman werd afgevoerd in een ambulance, bedekt met een zeil. Volgens zijn club is Soria bij bewustzijn en buiten levensgevaar, maar moet hij 24 uur ter observatie in het ziekenhuis blijven. De ontwikkelingen zijn gunstig, verklaarde FC Getafe en bedankte iedereen voor de steunbetuigingen.

Mallorcanen draaien wedstrijd laat om

David Fuzato kwam in de 84e minuut in het veld voor Soria. Op dat moment leidde de thuisploeg nog steeds met 1-0 na een doelpunt van Gaston Alvarez. Met de reservekeeper in het strafschopgebied verloor de ploeg van trainer José Bordalas uiteindelijk met 2-1 van de bekerfinalisten, die de rollen omdraaiden met doelpunten van Vedat Muriqi (90′) en Pablo Maffeo (90+3) om vertrekkende trainer Javier Aguirre een eindzege te bezorgen

Getafe staat twaalfde in de laatste La Liga-tabel, drie plaatsen boven Mallorca. De drie gedegradeerde ploegen – Cádiz, Almería en Granada – waren al beslist voor speeldag 38.