Site pictogram Sports of the Day

Gerhardt’s duidelijke woorden: “Het voelde alsof iedereen deed wat ze wilden”

Het was de derde nederlaag in de vierde thuiswedstrijd van het seizoen. De slechte prestatie van VfL werd nog verergerd door een zending, een vijfde gele kaart voor de aanvoerder en duidelijke kritiek van een van de langst dienende spelers

Uiteindelijk was het de beroemde “gebruikte dag” die de spelers namen voor de Bundesliga-wedstrijd tegen Werder Bremen van alle teams. Na zeven wedstrijden loopt VfL Wolfsburg niet alleen mijlenver achter op hun eerste thuisoverwinning, maar ook achter op hun eigen verwachtingen. 2:4 tegen Werder – na een moeizame start van het seizoen hebben ze nu slechts twee overwinningen op de kelderbewoners Kiel (2:0) en Bochum (3:1) en de 13e plaats op de ranglijst, wat absoluut niet overeenkomt met de verwachtingen van de club

Gerhardt: “Een gezicht dat we onder geen beding meer mogen laten zien”

Nadat Tiago Tomas in de 19e minuut voor een 1:0 voorsprong had gezorgd, gooiden twee incidenten Wolfsburg uit koers. Ten eerste moest aanvoerder Maximilian Arnold, die na een half uur op zijn hoofd en rug viel in een duel met Romano Schmid van Bremen, er later in de wedstrijd geblesseerd af en pakte hij ook nog een vijfde gele kaart toen hij werd gewisseld wegens balvertraging. Mitchell Weiser, zoon van voormalig Wolfsburg-speler Patrick Weiser, maakte vervolgens gelijk in de rust van de eerste helft.

In de rust hadden ze zich voorgenomen om compact te spelen en Bremen geen ruimte te geven, meldde middenvelder Salih Özcan na de wedstrijd. De Dortmund-leningnemer en zijn collega’s deden echter precies het tegenovergestelde. “Vooral in de tweede helft toonden we een gezicht dat we zeker niet meer moeten laten zien”, merkte Yannick Gerhardt zelfkritisch op op DAZN. “We waren zowel verdedigend als aanvallend te slordig en hadden te veel gaten. Zo kun je niet spelen in de Bundesliga.”

Toen de doelpunten vielen, was Werder soms zelfs in de minderheid en vond toch steeds de vrije man. “We hadden geen controle meer. Het voelde alsof iedereen deed wat hij wilde.” Gerhardt, een van de meest ervaren en – sinds 2016 bij VfL – een van de langst dienende Wolfsburg-spelers met 252 Bundesliga-wedstrijden, kwam in het veld voor de geblesseerde Arnold, maar kon de ramp niet voorkomen

Gerhardt: “We praten altijd over een nieuw begin…”

De ploeg reageerde op alle plekken van het veld veel te traag op de bezoekers, die het gehoopte snelle omschakelspel via Jonas Wind, Tiago Tomas en Mohammed Amoura, dat met een paar contacten tot een doelpunt moest leiden, steeds vaker wisten te voorkomen. Het trieste hoogtepunt vanuit het oogpunt van Wolfsburg was de rode kaart voor Patrick Wimmer, die slechts een paar minuten eerder als invaller was gekomen en toen overgemotiveerd zijn Oostenrijkse landgenoot Marco Grüll tackelde.

Met Wimmer en Arnold op de lijst van afwezigen voor de volgende noordelijke confrontatie met FC St. Pauli is de stemming in Nedersaksen bedrukt na drie ontnuchterende thuisnederlagen in vier wedstrijden in eigen stadion. Gerhardt: “We praten altijd over een nieuwe start en goede wedstrijden.” Dat is ongetwijfeld een doel dat het nastreven waard is. “Maar uiteindelijk heb je punten nodig. Dat is wat uiteindelijk telt. Nu moeten we drie punten halen tegen St Pauli. Zeven punten uit zeven wedstrijden is natuurlijk veel te weinig. Dat is niet waar we naar streven.”