vrijdag, september 27, 2024
HomeBasketballGelukkig einde na mega klap: Saraf en Jessup tillen Ulm naar overwinning...

Gelukkig einde na mega klap: Saraf en Jessup tillen Ulm naar overwinning in Polen

Ratiopharm Ulm zette een energieke prestatie neer in de slotfase om de overwinning te pakken in de openingswedstrijd van het EuroCup-seizoen. De ploeg uit Ulm zegevierde met 96:93 na overtime bij de Poolse kampioen Trefl Sopot

Ondanks het schokkende moment hield Ulm stand en nam de overwinning mee naar huis, ondanks een overwegend zwak optreden. Saraf produceerde een double-double met 17 punten (7/17 FG) en tien assists, maar verloor een aantal keer balbezit, vooral in de eerste drie kwarten, voordat de Israëliërs de wedstrijd in de laatste 15 minuten onder controle kregen. De tweede jongeling, Noa Essengue (18, 7/11, 6 rebounds), had ook een goede wedstrijd

Ben Saraf zet de warmte aan in het vierde kwart

Het was echter lange tijd erg hobbelig. De bezoekers konden lange tijd hun spel niet vinden, vooral in de aanval, en kregen alleen al in het eerste kwart 32 punten tegen. Simpele overtredingen en coördinatieproblemen bezorgden de Polen veel makkelijke punten, die naarmate de wedstrijd vorderde herhaaldelijk speldenprikjes konden scoren vanaf de driepuntslijn.

Het hielp de Duitse kampioenen van 2023 niet dat Sopot slechts negen punten bij elkaar wist te schrapen in de tweede periode. De Donauzwaben raakten slechts drie van hun 15 driepunters in de eerste 20 minuten. Jessup was de enige speler die raak schoot in de eerste helft, de rest scoorde 0/10.

Naarmate de periode vorderde, maakten de Polen echter ook meer fouten en gaven ze onnodige turnovers toe, waardoor de achterstand van twee cijfers slonk tot slechts drie punten (38:41). De bezoekers slaagden er echter nog steeds niet in om hun ritme te vinden. Veel bleef fragmentarisch en de afwezigheid van Tommy Klepeisz en Karim Jallow was duidelijk merkbaar. Er waren nauwelijks gemakkelijke punten in de zone, terwijl Sopot weer opwarmde. De wedstrijd kantelde pas toen Saraf meer naar de basket reed en de verdediging intensiever werd.

Ulm speelt zaterdag voor het eerst thuis en moet het dan op de tweede BBL-wedstrijddag om 18.30 uur opnemen tegen FIT/One Würzburg Baskets. Volgende week dinsdag is er ook een thuiswedstrijd in de EuroCup. De bezoekers zijn Joventut Badalona, dat op de eerste speeldag Hapoel Tel Aviv versloeg met Patrick Beverley en voormalig Ulm-speler Bruno Caboclo.