Site pictogram Sports of the Day

Geen Hummels, geen treble: Roma blijft watertrappelen

Zelfs na de trainerswissel is AS Roma nog niet helemaal terug op de weg naar succes. Na de recente teleurstelling in de Europa League volgde de volgende tegenslag voor de ambitieuze Giallorossi bij de hekkensluiter van de Serie A

Het had een duel tussen twee wereldkampioenen uit 2006 kunnen worden, maar terwijl Monza-coach Alessandro Nesta ondanks de recente 2-0 nederlaag in Napels en hun voortdurende reeks zonder overwinningen nog steeds onderaan de ranglijst stond, was het geduld van de Roma-bazen weken geleden al gebroken. Het resultaat: het verrassend vroege vertrek van Daniele de Rossi en de installatie van de ervaren Ivan Juric.

Ondanks twee opeenvolgende overwinningen in de Serie A, moeten de Giallorossi nog echt op gang komen onder de 49-jarige Kroaat. Na een teleurstellende 0:1 in de Europa League bij de Zweedse underdog IF Elfsborg, volgden ze nu met een trieste 1:1 in Monza.

Dovbyk’s verlossing loopt meteen spaak

Op deze wedstrijddag 7 creëerde de hoofdstedelijke ploeg veel meer veldbezit en kansen dan de underdogs. De Romeinen wisten dit in de eerste 45 minuten echter niet om te zetten in doelpunten, mede doordat Soulé alleen de paal raakte (14e minuut), Pellegrini ternauwernood miste vanuit een zeer goede positie (23e) en ook Koné zijn voet niet op de juiste plaats kreeg (25e).

Roma, dat Dybala (spierklachten) en Hummels (nog geen minuut in actie door een verkoudheid) miste, voerde het tempo na de hervatting in ieder geval op. De verdiende beloning: de 1:0 via doelman Dovbyk (61′). De gespierde Oekraïner schermde de bal af na een slimme pass van Cristante, dribbelde, maakte meerdere schijnbewegingen en rondde zelfverzekerd af in de rechterhoek.

De voorsprong duurde echter maar negen minuten. Waarom? Daniel Maldini, onlangs voor het eerst genomineerd voor de Squadra Azzurra en als derde Maldini, bouwde op en pikte Carboni op aan de linkerkant van het strafschopgebied. AS-doelman Svilar slaagde er niet in om de scherpe voorzet van Carboni goed af te buigen, waardoor Dany Mota, die net een paar minuten eerder in het veld was gekomen, de bal binnen kon tikken (70′).

De stand bleef gelijk nadat voormalig Gladbach-speler Koné nog twee keer miste (76′ en 90.+5). De Giallorossi stagneerden zo in de middenmoot met vier gelijke spelen, terwijl Monza – ook met vier gelijke spelen – onderaan bleef staan.