Site pictogram Sports of the Day

Füllkrugs debuut mislukt: Maatsen zet Villa’s winnende doelpunt perfect in scène

De bezoekers zaten vanaf het begin veel beter in de wedstrijd en Hammers-doelman Areola moest herhaaldelijk redding brengen. De Fransman was al verslagen in de 22e minuut, maar Bailey’s schot vanuit een scherpe hoek op het verweesde doel raakte de verre rechterpaal.

Tien minuten later miste McGinn ook de volgende grote kans. En zo kwam het: Cash viel in het strafschopgebied ongelukkig tegen het been van Soucek en Lucas Paqueta maakte met de daaruit voortvloeiende strafschop op geflatteerde wijze gelijk (37′).

Duran scoort bij de tweede poging

Na de rust was het een veel opener duel, waarbij West Ham meer investeerde in hun aanvalsspel. Villa kreeg echter nog steeds de betere kansen. Joker Duran miste de beste in de 67ste minuut.

Toen was het moment daar: Füllkrug – die slechts zes aanspeelbeurten had – werd onder groot applaus terug verwelkomd in de Premier League en Lopetegui bracht ook Summerville in, die een veel grotere impact zou hebben. De hoofdrolspelers werden echter anderen in de eindspurt: Pau speelde in de 79e minuut een geweldige openingsbal, die door drie Jokers werd afgemaakt. Ex-Dortmund-speler Maatsen passte perfect op de volley naar Ramsey, die contact maakte met Duran, die zijn tweede kans verzilverde om er 2:1 van te maken

West Ham vond geen antwoord, zelfs Soucek niet vanaf een meter of drie (90.+7). Het bleef bij een uitoverwinning voor Villa, dat zaterdagavond op de tweede speeldag opnieuw wordt uitgedaagd. Arsenal bezoekt Villa Park om 18.30 uur. Een paar uur eerder (16.00 uur) zal West Ham het beter proberen te doen bij Crystal Palace.