Site pictogram Sports of the Day

Enorme comeback van Bayern bij Real – Alba verliest

Op vrijdagavond werden de BBL-giganten Bayern en Alba weer eens internationaal aan de tand gevoeld. Het team van München zette een uitroepteken in Madrid, het team van Berlijn verloor duidelijk in Monaco.

Aan het einde van de hoofdronde van de Euroleague hebben de basketballers van FC Bayern München opnieuw een uitroepteken gezet. De club uit de Bundesliga won vrijdagavond 97:88 (34:52) bij Real Madrid, door bij rust een achterstand van 18 punten te overbruggen en in het laatste kwart 38 punten te scoren.

De Madrilenen waren niet te stoppen van buiten in de eerste helft: De gastheren sloegen elf driepunters in de eerste 20 minuten, en dankzij een goede verdediging in het tweede kwart liepen ze uit naar 54:32 bij de pauze.

In het midden van het derde kwart vonden de Beiernaren hun ritme en de gasten domineerden het begin van de slotperiode. Met nog drie en een halve minuut te gaan, zette Deshaun Thomas München voor het eerst op voorsprong, en de bezoekers trokken de wedstrijd definitief naar zich toe met een 13:2 run in de slotfase. Thomas scoorde twaalf van zijn 16 punten in het laatste kwart.

Het was voor de wedstrijd al duidelijk dat de Beiernaren de hoofdronde als achtste zouden afsluiten. Dit betekent dat de ploeg uit München in de kwartfinales van de play-offs het beste team in de Euroleague tot nu toe, FC Barcelona, zal ontmoeten. Het eerste team dat drie wedstrijden in de reeks wint, plaatst zich voor de halve finales.

Alba verliest duidelijk in Monaco

De Duitse kampioenen Alba Berlin hebben met een nederlaag afscheid genomen van de Euroleague. De hoofdstedelingen verloren van AS Monaco met 74:91 (37:49) en bezetten de tiende plaats.

Real Madrid – Bayern München 88:97 (52:34)
Punten voor Madrid: Llull (12), Deck (12), Yabusele (12), Causeur (12).
Punten voor München: Jaramaz (19), Thomas (16), Sisko (13), Hunter (11)