zondag, september 8, 2024
HomeFootballDuits duel in de MLS: Wagner behoudt de overhand op Mukthar

Duits duel in de MLS: Wagner behoudt de overhand op Mukthar

Philadelphia Union onder leiding van Kai Wagner wint met 3-0 van Nashville SC en Hany Mukhtar. De topploegen uit het oosten en westen vierden ook overwinningen

Zondagavond was er een Duits duel in de MLS. De lachende winnaar was voormalig Schalke-linksback Wagner van Philadelphia Union. Al na 10 minuten kon de in Zwaben geboren speler voor het eerst feestvieren voor de in Berlijn geboren Mukhtar in Nashville SC-kleding. Na een steekpass kwam teamgenoot Gazdag vrij voor het doel en hij benutte zijn kans met een gevoelige lob. Het was de spits die kort voor rust de voorsprong vergrootte. Na een steekpass van Uhre stond de Hongaar weer vrij en maakte het met een krachtige uithaal af: 2:0 bij rust (38′).

In de eerste helft was er nauwelijks iets te merken van de bezoekers, maar dat zou na de hervatting veranderen – vooral dankzij de 29-jarige Duitser. Eerst miste Mukhtar zijn beste kans van de wedstrijd met een kopbal vanaf vijf meter (50′), daarna belandde een kopbal van Kallmann uit een corner op de lat (67′). Aan de andere kant miste Bueno de beslissing één minuut nadat hij als invaller was gekomen (76′), voordat Bunbery een geweldige redding verrichtte op de keeper na een één-tweetje met de drievoudig U-21 international van Duitsland (85′).

Het duurde tot de 89e minuut voordat Kallmann uitgleed in het strafschopgebied en Gazdag een grote kans gaf om er drie te maken. De 28-jarige bedankte hem uitbundig en scoorde om er 3:0 van te maken. Philadelphia verzekerde zich zo van belangrijke punten in de strijd om de play-offs in de Eastern Conference. Door de overwinning overklaste Philadelphia Nashville op de ranglijst en klom het naar de 10e plaats – één punt verwijderd van de play-offs – dankzij de punten 25 tot 27. Nashville staat twee punten los van de twaalfde plaats

Inter Miami breidt voorsprong uit zonder Messi

Inter Miami blijft bovenaan staan in de Eastern Conference. De ploeg uit Florida won zonder Messi, die nog steeds op vakantie is na de Copa, tegen Chicago Fire, dat ook hun grootste ster miste – Shaqiri bleef niet bij zijn club na de EURO. Rojas zette al vroeg de toon in de 2:1 thuisoverwinning (6e). Na een kort moment van schok toen ex-Keulen en Kiel speler Czichos gelijk maakte (73′), was het Jordi Alba die zijn vierde doelpunt van het seizoen maakte om hun voorsprong uit te breiden naar vijf punten dankzij de uitglijder van runners-up Cincinnati (1-3 bij de New York Red Bulls).

De ploeg van

Enger daarentegen komt uit in de Western Conference. De potentiële nieuwe werkgevers van Marco Reus, LA Galaxy, blijven aan de leiding gaan na een 3:2 arbeidsoverwinning tegen de Portland Timbers. Vlak daarachter staan stadsrivalen LA FC. Na een ongeslagen reeks van 13 wedstrijden won de ploeg uit de City of Angels opnieuw na twee wedstrijden zonder overwinning. Na de 3-0 overwinning tegen de Seattle Sounders staan ze twee punten los van de eerste plaats – maar FC heeft nog twee wedstrijden in te halen op