donderdag, september 19, 2024
HomeFootballDubbele in vier minuten: Messi is terug

Dubbele in vier minuten: Messi is terug

Lionel Messi’s langverwachte comeback eindigde met drie uitroeptekens van de Argentijn. Inter Miami versloeg Philadelphia Union 3:1

De Argentijnse wereldkampioen zette een sterke prestatie neer bij zijn terugkeer voor Inter Miami. De wereldvoetballer scoorde twee goals in vier minuten in de 3-1 overwinning op Philadelphia en zette de derde op via Luis Suarez.

Messi stond onlangs twee maanden aan de kant met een enkelblessure en miste daardoor de kwalificatiewedstrijden voor het WK van Argentinië.

Double pack en draaide de wedstrijd om

De 37-jarige keerde terug op het veld tegen Philadelphia en toonde opnieuw zijn klasse. Nadat de bezoekers een vroege voorsprong hadden genomen via Mikael Uhre (2), maakte Messi in de 26e minuut gelijk en kort daarna bracht hij hen op voorsprong (30). Messi stond de hele wedstrijd op het veld en zette Suarez in stelling voor het laatste doelpunt in de blessuretijd (90e/+8e).

“Ik ben een beetje moe,” zei Messi na de wedstrijd. “De hitte en vochtigheid in Miami helpen niet, maar ik wilde echt terug, ik heb lang niet op het veld gestaan.” Messi heeft 14 goals na 13 optredens dit seizoen

Eerste optreden sinds 1 juni

Messi raakte geblesseerd tijdens de Copa America-finale op 14 juli, toen Argentinië Colombia versloeg om de titel te veroveren. De Zuid-Amerikaan speelde zijn eerste MLS-wedstrijd sinds 1 juni tegen Philadelphia.

De overwinning voor 19.000 fans thuis in Chase Stadium vergrootte de voorsprong van Miami in de Eastern Conference tot tien punten, met FC Cincinnati op de tweede plaats. Met nog zes wedstrijden te gaan in de hoofdronde, heeft Inter zich al geplaatst voor de play-offs.

Messi’s Duitse ploeggenoot Julian Gressel stond in de basis voor Miami, terwijl zijn landgenoot Kai Wagner doorkwam voor Philadelphia.