Site pictogram Sports of the Day

De nieuwe garde pakt het goed aan: Skyliners klauteren naar overwinning in Trier

De Skyliners Frankfurt hebben met veel moeite de tweede ronde van de BBL Cup bereikt. De club uit Hessen zegevierde met 71:68 (32:34) tegen het Pro-A team Gladiators Trier

Nieuwe aanwinst Malik Parsons schoot een floater binnen met nog iets meer dan een minuut te spelen nadat voormalig Rostock-speler Behnam Yakchali Trier kort daarvoor op voorsprong had gezet vanaf de strafschoplijn. John Mann had kort voor het einde de kans om de zege voor de thuisploeg te bezegelen, maar zijn driepunter kletterde net op de hoepel en Trey Calvin tikte nog twee vrije worpen raak voor Frankfurt.

De rookie guard was lange tijd de beste speler van Frankfurt. Hij scoorde 21 punten (7/12 FG) en kwam bijna willekeurig op zijn plek. Parsons (20, 7/11) toonde ook een goede aanpak met zijn dynamiek. Yakchali (14, 5/13) was de beste scorer voor Trier. Ex-international Maik Zirbes (7, 1/6 FG) bleef daarentegen flets in iets minder dan 18 minuten en had geen enkel geluk, vooral niet in de afwerking.

Frankfurt had vorig jaar in wedstrijd 5 in Trier gezegevierd in de halve finale van de Pro-A play-offs en de ploeg van Denis Wucherer had ook deze keer het betere einde van de wedstrijd. Hoewel Trier snel een voorsprong met dubbele cijfers opbouwde (19:8), kwamen de bezoekers terug in de wedstrijd met een 9:0 run. Een jumper van Calvin verkleinde de achterstand tot 34:32 bij de rust vanuit het perspectief van de thuisploeg

Marten Linßen maakt het weer spannend voor Trier

Frankfurt verdedigde nu veel beter, de hulp was er eindelijk. Het maakte daarom niet meer uit dat nieuwkomer Kamaka Hepa en aanvoerder Lorenz Brennecke, twee steunpilaren in de frontcourt, ontbraken door blessures. De bezoekers draaiden het spel razendsnel om en leidden halverwege de periode met +8, voordat center Marten Linßen (13, 6 rebounds) een aantal aanvallende rebounds pakte en Trier weer terug in de wedstrijd bracht. De underdog strafte de kleine bal van Frankfurt af, maar het counterde met individuele klasse en kon uiteindelijk vooral vertrouwen op zijn guards. Als team scoorde Frankfurt echter maar drie uit 16.

Frankfurt is nu door naar de tweede ronde, die op 12 en 13 oktober wordt gespeeld. De tegenstander van de Skyliners is nog niet bekend en wordt morgen, zaterdag, bepaald tussen Tübingen en Oldenburg