zondag, september 8, 2024
HomeBasketballDe knoop barst met Franz Wagner: DBB-team verplettert Japan

De knoop barst met Franz Wagner: DBB-team verplettert Japan

De Duitse basketballers blijven vertrouwen opbouwen voor de Olympische Spelen. De volgende overwinning tegen Japan in Berlijn. Over iets meer dan een week wordt het serieus in Frankrijk

We hebben het goed gedaan”, zei aanvoerder Schröder op MagentaSport. “De teamchemie klopte, iedereen verplaatste de bal. Verdedigend deden we het goed.” Topscorer Wagner benadrukte vooral de eerste helft. Maar het was ook goed om te zien “waar we nog potentieel hebben”, zei hij.

Coach Gordon Herbert zei: “We speelden goed basketbal in de eerste helft. Niet zoveel in de tweede helft, maar dat zal ons helpen.”
Op geen enkel moment liet zijn team er twijfel over bestaan dat het vastbesloten was om ook deze ontmoeting te winnen. Schröder, die een van de drie kandidaten is voor de rol van vlaggendrager van Duitsland, controleerde het spel met zijn gebruikelijke aplomb en zette zijn teamgenoten vakkundig op

F

Franz Wagner schittert in zijn thuisstad

Vanaf de eerste minuut waren de Japanners vrijwel kansloos. De voorsprong was 27:16 na het openingskwartier in een geweldige sfeer in de arena van Ostbahnhof en was gegroeid tot 56:31 bij rust. Vooral Franz Wagner uit Berlijn, die voor de Orlando Magic in de NBA speelt, was niet te stoppen bij zijn oude club. De 22-jarige speler maakte verschillende onstuitbare drives naar de basket en schitterde in de aanval.

Wagner en co. bleven de druk opvoeren in de tweede helft. Vooral de vleugelspeler liet zien waarom hij net een nieuw vijfjarig contract had getekend in Florida, waarvoor hij minstens 224 miljoen dollar (ongeveer 206 miljoen euro) krijgt. Hij werd aan het einde van het derde kwart gewisseld onder applaus van het publiek en kon toekijken hoe zijn collega’s de leiding namen.

Beste scorers: F. Wagner (27 punten), Schröder (12), Obst (12), Lo (11), M. Wagner (11) voor Duitsland – Hachimura (19), Togashi (13), Hiejima (11), Hawkinson (10) voor Japan. – Toeschouwers in Berlijn: 10.413