Site pictogram Sports of the Day

Celtics verpletteren 76ers, Grizzlies-Groot overtuigend

Het voorseizoen in de NBA gaat door. Op zondagavond lijken de regerend kampioenen uit Boston nog steeds de maat der dingen te zijn. Ook: Memphis en San Antonio boeken nipte overwinningen

San Antonio Spurs vs. Utah Jazz

Zoals zo vaak in het voorseizoen werden deze avond niet alle sterren gebruikt – de blessure van Stephen Curry een dag eerder was misschien een waarschuwing. San Antonio moest het stellen zonder superster Victor Wembanyama en Devin Vassell, terwijl Utah het moest stellen zonder onder anderen Lauri Markkanen en Jordan Clarkson.

Toch werd de wedstrijd ook zonder de sterkracht best spannend. De twee ploegen gaven elkaar in drie kwarten niet veel toe. Aan het begin van de vierde periode leidden de bezoekers uit Salt Lake City met een nipte marge van drie punten (88:91).

De thuisploeg nam echter de controle over de wedstrijd in het laatste kwart. Onder aanvoering van Riley Minix (8 punten) en rookie Stephon Castle (7 punten, 3/4 FG) draaiden de Texanen de wedstrijd laat in hun voordeel. De beste scorer van de Spurs over alle vier kwarten was Keldon Johnson met 20 punten (9/13 FG). Nieuwe Chris Paul scoorde slechts drie punten (1/7 FG), maar maakte acht schoten met nul turnovers. Collin Sexton was de meest succesvolle speler voor Utah (24 punten, 8/16 FG).

Chicago Bulls vs. Memphis Grizzlies

In de tweede wedstrijd van de avond moesten de Memphis Grizzlies het doen zonder hun sterspeler Ja Morant. De point guard liep in de laatste wedstrijd van het voorseizoen een enkelblessure op en kreeg daarom rust. De gastheren moesten het ook stellen zonder Coby White.

De Chicago Bulls leken aanvankelijk beter uit de startblokken te komen op eigen veld. De ploeg uit de Windy City wist vooral in de tweede helft een kleine voorsprong op te bouwen. Tegen de rust hadden ze een voorsprong van +14. Zach LaVine had hier een groot aandeel in. Na een wisselvallig voorseizoen is de guard momenteel in sterke vorm (28 punten, 9/12 FG, 6/6 3PT).

De derde periode daarentegen was volledig voor de bezoekers uit Memphis. Vooral de grote mannen van de Grizzlies maakten het verschil. De tweede ronde-plukker van dit jaar Jaylen Wells leidde zijn team met 24 punten (4/10 3PT) in de boxscore, terwijl loterij-plukker Zach Edey nog eens 15 punten toevoegde (5/10 FG). De beslissende punten werden echter gescoord door de Japanse rookie en publiekslieveling Yuki Kawamura (2 punten) vanaf de vrije worplijn.

Boston Celtics vs. Philadelphia 76ers

De Philadelphia 76ers leden een echte vernedering door toedoen van de Boston Celtics. In tegenstelling tot de bezoekers hadden de regerend kampioenen bijna hun startopstelling in de play-offs. Alleen Luke Kornet vulde de middenpositie in voor de geblesseerde Al Horford en Kristaps Porzingis.

Sixers-coach Doc Rivers zat daarentegen zonder grote delen van zijn vaste selectie, waaronder Joel Embiid, Paul George, Tyrese Maxey en Kelly Oubre Jr. De Celtics stonden na de eerste periode al +22 voor. Toen het kwartet van Tatum, Brown, White en Holiday in de tweede helft weer mocht beginnen, werd het eindelijk echt duidelijk.

Uiteindelijk wonnen de mannen van Joe Mazzulla ook hun derde preseason test en zijn ze nog steeds ongeslagen. Jaylen Brown (18 punten, 7/12 F) voerde zijn ploeg aan in de statistieken. Voor Philadelphia vocht eerste-rondeplukker Jared McCain uit alle macht terug tegen de nederlaag en scoorde het beste aantal van een team: 20 punten (9/21 FG).