woensdag, juli 3, 2024
HomeBasketballBerlijn dwingt wedstrijd vijf af: Brown leidt Alba naar overwinning in Chemnitz

Berlijn dwingt wedstrijd vijf af: Brown leidt Alba naar overwinning in Chemnitz

Dankzij een uitblinkende Sterling Brown heeft Alba Berlin het eerste matchpoint van Niners Chemnitz afgeweerd en de halve finalereeks gelijkgespeeld op 2:2

De Niners Chemnitz begonnen beter voor hun thuispubliek en leidden halverwege het eerste kwart met zes punten. Alba Berlin liet zich echter niet afschudden en maakte voor het eerst gelijk bij 20:20. Het eerste kwart ging uiteindelijk naar Chemnitz met de nipte marge van 28:27.

Chemnitz hield ook in het tweede kwart de druk erop en de club uit Saksen kon de afwezigheid van de geschorste center Kevin Yebo in de eerste helft compenseren. De Niners leidden met acht punten bij de pauze (51:43)

Na de pauze werd de toch al intense wedstrijd steeds feller en vielen er aan beide kanten een aantal overtredingen. En Berlijn, geleid door een sterke Sterling Brown, werkte zich steeds dichter naar Chemnitz toe. De forward uit de hoofdstad kwam in de tweede helft echt op dreef en de 29-jarige Amerikaan was uiteindelijk de uitblinker op het veld met 25 punten.

Zeven minuten voor tijd nam Alba voor het eerst sinds lange tijd weer de leiding door drie vrije worpen van Matt Thomas. Hoewel Chemnitz weer gelijkmaakte via Jonas Richter vanaf de straflijn om de stand op 77:77 te brengen, was het momentum nu in het voordeel van Alba. De club uit Berlijn produceerde een 11:0 run om 91:80 voor te staan en Chemnitz had geen antwoord meer.

Dat betekent dat de tegenstander van Bayern München in de finalereeks van de BBL donderdagavond (18:30 uur) beslist zal worden in Berlijn. De winnaar van deze wedstrijd zal het vervolgens opnemen tegen de leiders van de hoofdronde en de bekerwinnaars in de finalereeks die op zaterdag begint.