Site pictogram Sports of the Day

Bellingham stuurt Sunderland naar de top – Walter met Hull in de lift

Dankzij Jobe Bellingham is AFC Sunderland de nieuwe koploper in het Championship met een clubrecord. Tim Walter had dinsdag ook reden tot feestvieren – alweer

Met een opmerkelijke treffer van grote afstand heeft Jobe Bellingham AFC Sunderland terug aan de top van het Championship gebracht, waar het twee weken geleden nog verloor van West Bromwich Albion. Het jongere broertje van Jude Bellingham maakte dinsdagavond zijn eerste doelpunt van het seizoen in een 2-0 thuisoverwinning op Derby County. Na een misplaatste pass van de bezoekers rende de 19-jarige een paar meter en plaatste de bal vanaf ruim 20 meter naast de linkerpaal.

Wilson Isidor scoorde tien minuten in de tweede helft om het thuisrecord van de Black Cats een historische boost te geven: Ze hadden hun eerste vier wedstrijden in het Stadium of Light nog nooit gewonnen zonder een doelpunt tegen te krijgen. “Aan het begin van het seizoen wilden we van het stadion een fort maken,” aldus Bellingham op de website van de club. Vorig seizoen eindigde het gepromoveerde Sunderland als 16e op de ranglijst en als 15e in eigen huis.

Drie dagen na de verrassende 3-2 nederlaag bij Sheffield Wednesday leed de vorige koploper West Bromwich hun tweede nederlaag van het seizoen met een 1-0 nederlaag bij Middlesbrough en moest het naast Sunderland ook Burnley aan zich voorbij laten gaan. De gedegradeerde ploeg uit de Premier League en voormalig werkgever van Vincent Kompany boekte dinsdag een 1-0 arbeidsoverwinning op Plymouth Argyle

Walter opgetogen: Hull maakt valse start goed

De Tigers volgden hun 3-1 zege op Stoke en 4-1 overwinning op Cardiff op met een 3-1 zege op Queens Park Rangers, die thuis nog steeds niet hebben gewonnen. “We begonnen als een brandweer. Na het eerste doelpunt was het zelfs nog beter,” zei Walter enthousiast op de BBC-microfoon. “We zijn een goed team – iedereen gelooft in elkaar.” Hull klom naar de negende plaats