zondag, september 8, 2024
HomeFootballBayerns nieuwe contractant Olise scoort prachtig in Olympische test

Bayerns nieuwe contractant Olise scoort prachtig in Olympische test

Het Franse team versloeg de Dominicaanse Republiek met 7-0 in een testwedstrijd voor de komende Olympische Spelen in Parijs. De nieuwe speler van Bayern München, Michael Olise, was bijzonder indrukwekkend

Coach Thierry Henry stuurde vanaf het begin vijf Bundesliga-spelers het veld op: Kiliann Sildillia, Castello Lukeba, Manu Koné, Enzo Millot en Bayerns nieuwe contract Michael Olise kregen de kans om zich in Toulon tegen de Dominicaanse Republiek aan te bevelen voor het toernooi in Parijs.

En dat deden ze zeker: Millot van Stuttgart begon met een volley vanaf links in het strafschopgebied en zette de Equipe Tricolore op voorsprong (19e minuut). Aanvoerder Alexandre Lacazette voegde daar voor rust nog een doelpunt aan toe. Vanaf de hervatting zette Olise echter het vuur aan de schenen met twee doelpunten

Olise neemt alle risico’s – met succes

Voor het eerste doelpunt hoefde hij alleen maar een perfecte voorzet van Lacazette over de lijn te duwen (51e), maar even later nam hij een korte verdedigende actie vanaf meer dan 20 meter en schoot hij in de hoek om er 5:0 van te maken (55e).

Uiteindelijk won de ploeg van Henry de test tegen de Dominicaanse Republiek met een duidelijke 7:0. Rayan Cherki, die in verband wordt gebracht met BVB, maakte het laatste doelpunt in de laatste minuut. De Franse ploeg gaat dus met de wind in de rug het voetbaltoernooi op de Olympische Spelen in. Frankrijk speelt aanstaande woensdag nog één test, dit keer tegen Japan, voordat het een week later op 24 juli in Marseille serieus wordt tegen de VS.