dinsdag, juli 2, 2024
HomeLa LigaBarcelona derby keert terug: Espanyol verzekert zich opnieuw van promotie

Barcelona derby keert terug: Espanyol verzekert zich opnieuw van promotie

Barcelona heeft zich verzekerd van het laatste ticket voor het La Liga seizoen 2024/25. De 1-0 voorsprong van Real Oviedo in de eerste etappe werd zondag waardeloos dankzij een dubbele treffer vlak voor rust

Na een jaar in La Liga 2 keert de gevestigde club Espanyol Barcelona volgend seizoen terug in de hoogste klasse. De finalisten van de UEFA Cup van 1988 en 2007 wonnen het tweede deel van de play-off voor promotie met 2-0 van Real Oviedo. Espanyol had de eerste wedstrijd met 0:1 verloren.

Een dubbele treffer van Javi Puado kort voor rust draaide het duel 180 graden om. Eerst ontdeed hij zich van zijn tegenstander Seo na een corner en schoot met een volley binnen (44′), daarna, na een lange bal van Cabrera en een pass van Pere Milla, snelde hij naar binnen en voltooide een snelle één-twee (45.+2).

Niet eens Santi Cazorla’s wissel helpt

In de tweede helft speelde de vierde plaats op de ranglijst van het vorige seizoen in de tweede divisie het spel grotendeels naar zich toe. Zelfs de wissel van de grijsharige veteraan Santi Cazorla voor Oviedo (63e) hielp de bezoekers niet – alleen een grote kans via Borja Baston (90+3) van dichtbij. Voormalig Barca-spits Martin Braithwaite was de meest opvallende naam bij Espanyol

CD Leganes en Real Valladolid waren de twee beste ploegen in La Liga 2 die rechtstreeks promoveerden. De volgende vier ploegen zullen een ronde van halve finales en finales in Spanje betwisten voor de derde promotieplaats. Het als zesde geplaatste Oviedo had het als derde geplaatste Eibar uitgeschakeld in de halve finale