Site pictogram Sports of the Day

Alba marcheert door – Crailsheim uit in Europa Cup

Nationaal en internationaal kwamen woensdag Duitse teams in actie. In de BBL vierde Alba een duidelijke overwinning tegen Braunschweig – hun elfde opeenvolgende overwinning in een must-win wedstrijd. Op het Europese toneel moest Crailsheim afscheid nemen. Ludwigsburg kreeg ook een tegenslag te verwerken.

Alba Berlin heeft zijn zegereeks, die nu al bijna zes weken duurt, uitgebreid tot een trotse elf overwinningen. De Duitse kampioenen en bekerwinnaars versloegen de Löwen Braunschweig met 95:80 (42:37) in de Bundesliga en stegen naar de derde plaats op de ranglijst met 32:10 punten. Koplopers Bayern München (36:12) en Telekom Baskets Bonn (36:14) hebben echter respectievelijk drie en vier wedstrijden meer gespeeld.

Berlin rond topscorer Jaleen Smith (19 punten) trok beslissend weg in het derde kwart (30:18). De ploeg uit Braunschweig kon de favorieten, die sinds 4 februari niet meer hebben verloren, in de laatste tien minuten niet in verlegenheid brengen. De Lions staan in de middenmoot met 18:28 punten.

De Fraport Skyliners uit Frankfurt verloren het kelderduel tegen s.Oliver Würzburg met 61:69 (25:44) en glijden af naar de laatste plaats achter de JobStairs Giessen 46ers (10:34) met nu 10:36 punten. Würzburg (14:34) haalde een groot punt binnen.

Crailsheim mist halve finale Europa Cup

De Crailsheim Merlins liepen woensdag een plaats in de halve finales van de FIBA Europa Cup mis. Na de eerste leg met 71-68 te hebben gewonnen, verloren de Merlins met 77-85 (49-53) bij de Nederlandse club ZZ Leiden.

De gastheren gingen beter van start en raakten bijna elk schot. Maar beetje bij beetje ging het beter met de Merlins, en zo namen zij ook voor het eerst in het tweede kwart de leiding. De basis hiervoor was hun sterke driepuntsquotum van 64 procent. Niettemin stonden zij bij de pauze 49 tegen 53 achter door zwakke punten in de verdediging.

In de tweede helft hadden de Merlins het aanvallend enorm moeilijk en sloegen niet meer zo’n hoog percentage. Hierdoor kon Leiden uitlopen tot maar liefst 15 punten. Hoewel het team van coach Sebastian Gleim de achterstand tot het einde verkleinde, was het niet genoeg om de halve finales te bereiken.

Ludwigburg in gevaar voor het bereiken van de kwartfinales

De MHP Riesen Ludwigsburg, ondertussen, twijfelen nog steeds over het bereiken van de kwartfinales van de Champions League. De Bundesliga ploeg verloor woensdag met 68:71 (24:28) tegen Hapoel U-NET Holon uit Israël.

Ludwigsburg had een zeer zwakke start in de aanval in hun eigen stadion, met slechts tien van de 39 worpen in de eerste helft. De ploeg van coach John Patrick verdedigde tenminste attent, zodat de Israëliërs slechts met een nipte 28:24 voorsprong de pauze ingingen.

In de tweede helft vond de thuisploeg haar aanvallende ritme en slaagde er in het laatste kwartier zelfs in de gelijkmaker te maken. Het team van Ludwigsburg liet zijn tegenstanders echter meer ruimte in de verdediging en moest dus opnieuw een nederlaag tegen Holon accepteren. Volgende week woensdag is een overwinning op Galatasaray Istanbul nodig om de kwartfinales te bereiken.