Site pictogram Sports of the Day

“Al bijna dood”: Morata’s eerste indrukken van Milaan

Alvaro Morata kwam als invaller in actie in zijn eerste wedstrijd voor zijn nieuwe club – en hielp zijn eigen ploeg aan een punt

Hij kreeg geen penalty enkele momenten nadat hij in de 60e minuut als invaller in het veld kwam – ook al leek het er aanvankelijk op dat hij dat wel zou krijgen. Zijn tegenstander Saul Coco had echter duidelijk de bal eerst gespeeld tijdens zijn tackle.

En met de stand later op 2-0 geloofde Milan-nieuweling Alvaro Morata misschien niet meer dat hij een goed debuut zou maken als de nieuwe hoop van de Rossoneri. De 31-jarige aanvaller, die de Milanezen hadden overgenomen van Atletico Madrid en als EK-aanvoerder en Europees kampioen van Spanje, vertelde na deze Serie A-opener openlijk aan Sky Sport Italia: “Het team was al zo goed als dood.” En menig Milanisti was in zijn hoofd al begonnen met het fluiten van

“Als er nog vijf minuten waren geweest…”

De late gelijkmaker van Morata in de 89e minuut en de volley in het net van Noah Okafor, die ook net was ingebracht, moesten de traditionele club uit Lombardije, die met de rug tegen de muur stond, verzoenen met hun eigen kritische fans. Na een 2-0 achterstand tegen Torino wisten ze toch nog een 2-2 gelijkspel uit het vuur te slepen – dankzij een krachtige slotfase die, naar de smaak van Morata, nog verder had kunnen gaan dan de acht minuten stoptijd

We hebben in ieder geval een boodschap afgegeven aan het einde, want we hebben de achterstand omgebogen. En als er vijf minuten meer waren geweest, hadden we gewonnen”, zei de veteraan, die in het verleden twee keer in de Serie A speelde – beide keren voor Juventus (2014-2016 en 2020-2022). En werkt nu onder de nieuwe AC-coach Paulo Fonseca.

Maar wat vond de inwoner van Madrid van zijn debuut in Milaan? Heel nuchter: “Het was niet geweldig omdat we niet wonnen – en eigenlijk wilden we meteen een statement maken.” Wat Morata wel meenam, waren zijn eerste bijzondere indrukken van de AC-fans in het doorgaans luidruchtige Giuseppe Meazza Stadion: “San Siro is geweldig. Vandaag was mijn eerste echte ervaring om hier voor Milan te spelen.”

Dit was voor hem aanleiding om een directe mededeling te doen: “Ik kan geen doelpunten of titels beloven, maar ik kan wel beloven dat ik harder zal werken dan wie dan ook.”