zondag, oktober 20, 2024
HomePremier League60 minuten in de minderheid en Christie's hamer: Arsenal verliest voor het...

60 minuten in de minderheid en Christie’s hamer: Arsenal verliest voor het eerst

Na zeven Premier League-wedstrijden zonder nederlaag heeft Arsenal voor het eerst dit seizoen verloren bij Bournemouth. The Gunners maakten het zichzelf moeilijk met hun eigen fouten en speelden 60 minuten in de minderheid

Arsenal had vier wijzigingen doorgevoerd ten opzichte van de 3-1 overwinning op Southampton, nadat bijvoorbeeld Saka geblesseerd terugkeerde van de interlandbreak. De favorieten uit Londen hadden aanvankelijk moeite om een weg te vinden in het aanvallende derde tegen de tactisch scherpzinnige Cherries, die ook een aantal moedige loopacties op het veld maakten.

Arsenal kreeg slechts één kans in een eerste half uur zonder hoogtepunten – net zoveel als Bournemouth, dat er niet in slaagde om een fout van Raya in de opbouw van afstand af te straffen (16′).

Daarna werd het nog erger voor de Gunners: Saliba maakte een noodstop tegen de oprukkende Evanilson, waarvoor hij in eerste instantie een gele kaart kreeg, maar na een VAR-referendum terecht rood kreeg van scheidsrechter Robert Jones. Arsenal moest nu 60 minuten in de minderheid spelen en trok zich navenant terug tot de rust. Behalve een schot van Semenyo in de verre hoek (36′) en nog een onveilige redding van Raya op Tavernier (41′) gebeurde er niet veel

Pas kort na rust kreeg Bournemouth een grote kans om de leiding te nemen via Semenyo, die vanuit vrije positie een direct schot over het doel loste (47′). Daarna speelde de actie zich grotendeels op het middenveld af – niet zonder verdere wankele acties van Raya, die geen gevolgen hadden

Dubbele treffer binnen tien minuten

De actie kwam pas in de 69e minuut weer op gang: Invaller Gabriel Martinelli slaagde er niet in Kepa te verslaan, maar het was de tegenpartij die scoorde. De Cherries profiteerden van een spectaculaire corner door Christie vrij te laten op de rand van het strafschopgebied – de 29-jarige hamerde de bal in de linkerbovenhoek (70′).

Kort daarna miste Semenyo nog een poging van dichtbij (76′) voordat de thuisploeg het duel besliste. En dit keer profiteerden ze van weer een slippertje achterin van de Gunners: Kiwior speelde een slechte backpass naar zijn doelman, die door Evanilson werd onderschept. Toen hij Raya wilde passeren, werd hij neergehaald: penalty. Kluivert miste zijn kans niet en maakte er 2:0 van (79′).

Eerste nederlaag van het seizoen voor Arsenal

Daarna gebeurde er niet veel meer en kon Arsenal de eerste competitienederlaag van het seizoen 2024/25 niet meer voorkomen. Tegelijkertijd slaagden de Gunners er niet in om druk uit te oefenen op Liverpool en Manchester City, die pas zondag in actie komen. De Cherries daarentegen vierden hun derde overwinning in hun achtste Premier League-wedstrijd

Arsenal moet nu de draad weer oppakken in de Champions League, waar het dinsdag om 21.00 uur Shakhtar Donetsk ontvangt. In de competitie staan ze dan tegenover Liverpool FC (27 oktober, 17.30 uur). Bournemouth speelt komende zaterdag uit tegen Aston Villa (16.00 uur).