Site pictogram Sports of the Day

21 seconden! Immobile scoort meteen bij zijn debuut bij Besiktas

Het nieuwe seizoen 2024/25 kende een vliegende start in het Turkse voetbal. Bekerwinnaar Besiktas versloeg kampioen Galatasaray met 5:0 – en vierde hoogvlieger Immobile

Jarenlang werd Ciro Immobile toegejuicht, gevierd en bezongen in Rome. Maar toen scheurde het huwelijk tussen hem en de Lazio fans. En na meer dan 300 competitiewedstrijden en meer dan 200 doelpunten voor de Biancocelesti tussen 2016 en 2024, moest de doelpuntenmaker op zoek naar een nieuw thuis. De Europees kampioen van 2021 vond wat hij zocht in Istanbul.

En wat hem onlangs in de Italiaanse hoofdstad was ontzegd, verdiende Immobile meteen in Turkije: de liefde van de fans. De 34-jarige was al gevierd bij zijn aankomst, en zaterdag nog meer. Het duurde slechts 21 seconden na de aftrap in het Atatürk Olympisch Stadion voordat hij doorkwam na een verdedigingsfout en koelbloedig binnenschoot voor doelman Muslera van Galatasaray: 1-0. Zijn eerste doelpunt in zijn eerste wedstrijd voor de Turken.

Immobile scoort een brace

Seconden later sprong hij over de lat, liep naar zijn eigen fans, spreidde zijn armen wijd en genoot van het moment. Immobile genoot van de avond met zijn collega’s. Dit vroege doelpunt was als een turbo-ontsteking voor Besiktas, dat Galatasaray niet toestond om terug te komen. In plaats daarvan maakte Svensson er 2-0 van in de 53e minuut – de stand was aanvankelijk 1-0 bij rust – maar Immobile maakte er 3-0 van vanaf de stip (81e) voordat Rafa (90.+1) en Hekimoglu (90.+2) er 5-0 van maakten in de blessuretijd.

Een ontmanteling uiteindelijk voor de SüperLig-kampioenen, die een slechte avond hadden met hun verdediging onder leiding van voormalig Schalke-speler Ayhan en prominenten als Ziyech, Mertens en Icardi. Vooral verdediger Nelsson, die in de 87e minuut direct rood kreeg (noodrem)