vrijdag, september 20, 2024
HomeTennisPolen's Swiatek wint finale in Stuttgart

Polen’s Swiatek wint finale in Stuttgart

Stuttgart – Met haar vierde titel op rij heeft de Poolse nummer één van de wereld Iga Swiatek haar uitzonderlijke positie op de tennistour onderstreept.

De 20-jarige won duidelijk de finale van het belangrijkste Duitse vrouwentoernooi met 6:2, 6:2 van de Wit-Russische nummer vier van de wereld Aryna Sabalenka. Het was de vierde toernooiwinst op rij voor de Pool na Doha, Indian Wells en Miami.

Voor ongeveer 4300 toeschouwers in de niet geheel uitverkochte zaal toonde Swiatek in de finale een sterk optreden bij haar toernooidebuut. Na 1:24 uur had ze ook haar 23e wedstrijd op rij op de WTA Tour gewonnen.

Swiatek kreeg een prijzengeld van 93 823 euro en een sportwagen voor haar eindsucces. Voor de 23-jarige Sabalenka eindigde de finale, net als vorig jaar, in een teleurstelling. In 2021 werd ze nog verslagen door de nu gepensioneerde Australische nummer één van de wereld Ashleigh Barty.

Van de zes Duitse vrouwen in de hoofdtrekking van het 611.210 euro kostende graveltoernooi was Laura Siegemund uit Zwaben het meest succesvol en bereikte de kwartfinales. Drievoudig Grand Slam winnares Angelique Kerber werd in de eerste ronde uitgeschakeld.