woensdag, oktober 16, 2024
HomeBasketballDankzij een sterke tweede helft: FC Bayern verzekert zich van het laatste...

Dankzij een sterke tweede helft: FC Bayern verzekert zich van het laatste ticket voor de kwartfinales

De thuisploeg ging veelbelovend van start: het zette een vroege score neer met een indrukwekkende 15:2 run, waaronder vijf driepunters. Vooral Darius McGhee (24 punten, 6 assists) speelde een sleutelrol in het vroege succes met vier driepunters op rij, waarvan drie binnen een minuut.

15:3 run om München de eerste voorsprong te geven

Ondanks de sterke start van Bonn kwam Bayern in de tweede helft beter in de wedstrijd: Terwijl de Baskets hun voorsprong tot de rust verdedigden, toonde het derde kwart de grotere klasse van de favorieten. Met een 15:3 run nam München voor het eerst sinds het eerste kwart de leiding en breidde die snel uit naar tien punten. Bonn had ook te kampen met overtredingen, waardoor vooral McGhee beperkt werd.

Edwards zorgt voor de beslissing

Gevoed door het thuispubliek bleven de Baskets vechten voor de voorsprong. Ondanks de overtredingen liepen ze uit naar 71:77 en zelfs naar 82:84 in een wilde slotfase toen McGhee een belangrijke drie binnenschoot. Edwards sloeg meteen terug met een drie en McGhee voegde er nog een aan toe. Zelfs met nog 37 seconden op de klok bleef het spannend 85:87.

De spanning bleef tot in de slotseconden, maar München redde zijn voorsprong op tijd en het was niet genoeg voor Bonn om de grote coup te plegen. Bayern zegevierde uiteindelijk, met Carsen Edwards die 23 punten scoorde (allemaal in de tweede helft) als topscorer naast Andi Obst (16, 4 assists), terwijl Darius McGhee de topscorer van de wedstrijd was.