zondag, september 29, 2024
HomeFootball“Het gaat om mij": Flick verklaart eerste nederlaag bij Barcelona

“Het gaat om mij”: Flick verklaart eerste nederlaag bij Barcelona

FC Barcelona heeft zijn eigen clubrecord gemist en voor het eerst verloren onder Hansi Flick. De coach legde na afloop van de wedstrijd de redenen uit voor de 4-2 nederlaag in Pamplona

Het elf jaar oude startrecord zou geëvenaard zijn, maar er kwam niets van terecht. In het seizoen 2013/14 begon FC Barcelona het La Liga-seizoen met acht overwinningen en Hansi Flick, die voor Barca’s clash met Osasuna op zaterdag zeven overwinningen had, had hetzelfde record.

De achtste kwam er echter niet, omdat onder andere Bayern-leningnemer Bryan Zaragoza in het shirt van de tegenstander speelde – en waarschijnlijk ook omdat Flick geplaagd wordt door personele zorgen. Hij liet twee belangrijke spelers, Lamine Yamal en Raphinha, aan het begin van de wedstrijd op de bank zitten. Een beslissing die pijn deed, “maar we moesten het zo doen”, benadrukte hij later met het oog op de omstandigheden en de spanning

Veel spelers hebben veel minuten gespeeld, dat is mijn verantwoordelijkheid, ik heb besloten om het op deze manier te doen”, zei de voormalige coach van Bayern en de DFB, die tegelijkertijd zijn verantwoordelijkheid nam: ”Het gaat om mij, niet om de spelers.” Ansu Fati, die al lange tijd geblesseerd was, zat voor de derde keer bij de selectie, maar kwam niet meer in actie. Marc-André ter Stegen, Gavi en Frankie de Jong ontbreken al bij de selectie door blessures

“We gaan door”

Bij de rust stonden de Catalanen al met 2-0 achter in Pamplona. Zaragoza – die het jaar daarvoor al in Granada’s shirt had gespeeld tegen Barcelona – had één doelpunt gemaakt en scoorde zelf de tweede. Ondanks dat het team terugkwam in de wedstrijd en de introductie van Raphinha en Yamal, was Flick’s ploeg niet in staat om de wedstrijd om te draaien in de tweede helft. “We moeten de nederlaag accepteren, vandaag was niet onze beste dag,” gaf de 59-jarige toe. Hij bleef positief: “We gaan door. Iedereen is op de goede weg en dat zullen we in de komende twee wedstrijden laten zien.”

Dinsdag ontvangt Barcelona, dat bovenaan blijft staan in La Liga, de Zwitserse kampioen Young Boys Bern in de Champions League. Daarna staan ze zondag voor de interlandbreak tegenover Deportivo Alaves