zaterdag, september 21, 2024
HomeLigue 1Een klinkende overwinning en een doelpuntenrecord: Moukoko en Nice in vuur en...

Een klinkende overwinning en een doelpuntenrecord: Moukoko en Nice in vuur en vlam voor de pauze

De generale repetitie van

Nice voor de start van de Europese tournee was een succes. De ploeg van de Côte d’Azur vierde een klinkende overwinning tegen St Etienne. Youssoufa Moukoko speelde ook zijn rol in deze

De aanvaller, die door Borussia Dortmund wordt uitgeleend aan Nice, maakte vrijdagavond voor het eerst zijn opwachting in de basiself en scoorde in 62 minuten een hamburger. Moukoko scoorde in de 26e en 39e minuut – zijn tweede doelpunt maakte de ruststand 6:0.

De aanvaller van de DFB U-21 voegde daar nog een doelpunt aan toe op de 120ste verjaardag van de club, waardoor zijn eerste optreden in de basisopstelling van coach Franck Haise een doorslaand succes genoemd kan worden. Ligue 1 terugkeerders St Etienne werden overweldigd in alle opzichten die avond – voor het eerst sinds 2000 had een team in de Franse top een half dozijn doelpunten tegen gekregen of gescoord in de eerste 45 minuten.

“Deze viering van de 120e verjaardag zal nog lang in het geheugen gegrift staan, ook bij mij, want wedstrijden met dit soort resultaten komen niet vaak voor, als ze al voorkomen,” zei Haise, die zeer tevreden was over de prestaties van zijn team. De verdediging, onder leiding van de nu 40-jarige voormalige Bundesliga-speler Dante, was bijna zonder werk

Het was de tweede overwinning van Nice in hun vijfde wedstrijd van het seizoen en de ploeg begint woensdag aan hun Europa League-campagne tegen Real Sociedad. Daarna staan ze tot eind januari tegenover Lazio Roma, Ferencvaros Boedapest, Twente Enschede, Glasgow Rangers, Union Saint-Gilloise, Elfsborg Boras en Bodö/Glimt.