donderdag, september 19, 2024
HomeFootballFede Valverde's droomassist voor Mbappé: Real verslaat Betis

Fede Valverde’s droomassist voor Mbappé: Real verslaat Betis

Real Madrid heeft zijn moeizame start van het seizoen achter zich gelaten en de tweede overwinning in de tweede thuiswedstrijd binnen. Mbappé was de man van de wedstrijd tegen Real Betis Sevilla en vierde zijn eerste doelpunten in La Liga

Real, dat met Carvajal, Rodrygo en Dani Ceballos begon in plaats van Vazquez, Brahim Diaz en Modric in vergelijking met het 1-1 gelijkspel in Gran Canaria, domineerde vanaf het begin. Ze hadden echter de grootste moeite om kansen te creëren. In plaats daarvan waren het de bezoekers uit Sevilla die het eerste gevaar stichtten en de openingstreffer maar net misten in de persoon van Abde (10′).

De witten concentreerden zich ondertussen op het opzetten van Mbappé, zodat de nieuweling in zijn vierde optreden zijn eerste La Liga-doelpunt kon scoren. Real zorgde echter ook voor grote problemen, want Betis verdedigde compact en stond weinig toe. De kopbal van Eder Militao in de 20e minuut en de redding van Sabaly op Mbappé (45.+1) waren de enige echt noemenswaardige gevaarlijke situaties voor de Madridistas in de eerste helft.

Pas na rust toonden de regerend Champions League-winnaars meer kracht en namen ze bijna de leiding, maar het lage schot van Vinicius Junior vanaf 20 meter raakte slechts de paal (50′). Het spelverloop leed daarna onder de vele wissels en overtredingen, waardoor Real zelden in afrondingsposities kwam en het moeilijk had

Mbappé eerst uit de kluts, daarna vanaf de stip

Er was een uitmuntende individuele poging van Fede Valverde voor nodig om het tij te doen keren in het voordeel van Real. De Uruguayaan bereikte met zijn fraaie back-heel de oprukkende Mbappé, die het hoofd koel hield voor Rui Silva en zijn eerste La Liga-doelpunt binnenschoot (67′).

Maar dat was nog niet alles: slechts zeven minuten later ging Vinicius Junior neer in het strafschopgebied na een overtreding op doelman Rui Silva, wat resulteerde in een penalty voor de Blancos, die scheidsrechter Javier Alberola Rojas pas toekende na een video-evaluatie. Mbappé nam vervolgens de verantwoordelijkheid, natuurlijk, door Rui Silva eenvoudig te verschalken en er 2:0 van te maken (75′).

Daarna gebeurde er niets meer, waardoor Real FC Barcelona naar de tweede plaats kon verdringen en op de hielen kon zitten. Terwijl de Witten na de komende interlandbreak (15 september) op bezoek gaan bij San Sebastian, ontvangt Betis CD Leganes.