donderdag, september 19, 2024
HomeBundesligaAleix Garcia geeft eerste voorproefje, maar Bayer nog niet ijskoud

Aleix Garcia geeft eerste voorproefje, maar Bayer nog niet ijskoud

Dubbele winnaars Bayer 04 Leverkusen hebben hun eerste wedstrijd voor het seizoen met 2:1 gewonnen. De ploeg van trainer Xabi Alonso speelde overtuigend bij derde divisieclub Rot-Weiss Essen, maar bleek niet efficiënt in de afwerking

En niet alleen omdat hij direct betrokken was bij het tweede doelpunt, zoals bij de 1:0, toen zijn precieze voorzet op Patrik Schick in de verre hoek belandde. Het was onmogelijk om te zien of de Tsjech, die werd gevierd als de doelpuntenmaker, de bal echt aanraakte, zelfs in slow motion

Bayer oefende hoge pressing, vooral voor rust, en won veel van de bal, maar toonde halverwege de eerste helft ook wat coördinatieproblemen, waardoor Essen herhaaldelijk kon uitbreken. Tien trainingsdagen na het begin van de voorbereiding was de prestatie van Leverkusen echter zeker aantrekkelijk. Ook al scoorde RWE de gelijkmaker via Leonardo Vonic nadat Bayer in het laatste half uur veel jonge spelers had gewisseld.