donderdag, september 19, 2024
HomeMotorsportsWereldWCR Donington: Ana Carrasco en Maria Herrera behalen overwinningen

WereldWCR Donington: Ana Carrasco en Maria Herrera behalen overwinningen

Ana Carrasco viert haar eerste overwinning van het seizoen in het tweede weekend van het wereldkampioenschap voor vrouwen – WK-leider Maria Herrera zegeviert op zondag

Het turbulente debuut van het wereldkampioenschap voor vrouwen (WorldWCR) in Misano werd dit weekend gevolgd door het tweede evenement. Het weekend was veel harmonieuzer dan de première vier weken geleden.

Ana Carrasco pakte haar eerste overwinning in de nieuwe serie. Maar ook wereldkampioenschapsleidster Maria Herrera won een race. Lucy Michel en Lena Kemmer, de twee Duitstalige deelnemers, verzamelden belangrijke punten in beide races.

In de race van zaterdag vochten de rensters in de kopgroep een stevig duel uit. Wereldkampioenschapsleidster Maria Herrera en pole setter Ana Carrasco duelleerden om de leiding bij de start. Carrasco zegevierde in de laatste ronde. Herrera werd gedegradeerd naar de vierde plaats. De tweede plaats ging naar Beatriz Neila. Sara Sanchez verzekerde zich van de laatste podiumplaats.

Lucy Michel startte de race vanaf de achtste plaats. Na de crash op vrijdag was de Duitse niet op volle sterkte. Ze vocht zich door de race en eindigde als elfde. Michel was echter erg agressief tijdens een incident in de laatste bocht en werd bestraft voor het neerhalen van Mallory Dobbs. De wedstrijdleiding gaf een straf van 3 seconden. Michel zakte daardoor naar de 15e plaats

Spannend duel tussen Maria Herrera en Ana Carrasco op zondag

De race in de tweede ronde was anders dan zaterdag. Maria Herrera trok iets weg bij de start en had één seconde voorsprong. Maar Ana Carrasco liet niet los en reed het gat weer dicht. Het kwam neer op een duel tussen de twee Spanjaarden. Zes ronden voor het einde van de race nam Carrasco voor het eerst de leiding, maar Herrera counterde

Er waren verschillende positiewisselingen in de volgende ronden. Maria Herrera ging aan de leiding in de laatste ronde, maar Ana Carrasco was op korte afstand. In de haarspeldbocht remde Carrasco zich voorbij, maar verloor bij het uitkomen. Herrera verzekerde zich van de overwinning in de tweede race en vergrootte haar voorsprong in het wereldkampioenschap. De derde plaats ging naar Sara Sanchez, die Beatriz Neila

nipt versloeg.

Lucy Michel profiteerde van een aantal uitvallers en vocht zich naar de zevende plaats met een sterke manoeuvre in de laatste bocht. De Duitse eindigde op 38,7 seconden achterstand en verzamelde belangrijke punten voor het kampioenschap. Lena Kemmer eindigde op de twaalfde plaats, 48,8 seconden achter

Na de eerste twee weekenden leidt Maria Herrara het kampioenschap met 88 van de 100 mogelijke punten. Ana Carrasco (81 punten) is de eerste runner-up voor Sara Sanchez (68 punten) en Beatriz Neila (57 punten). Dit betekent dat vier Spanjaarden aan de leiding gaan. Lucy Michel (23 punten) staat achtste in het wereldkampioenschap en Lena Kemmer (13 punten) staat op P14 in het rennersklassement