vrijdag, oktober 18, 2024
HomeChampions League"Moet doorgaan": Kroos bekritiseert Marciniak voor buitenspelfluit in Madrid

“Moet doorgaan”: Kroos bekritiseert Marciniak voor buitenspelfluit in Madrid

De slotfase van de clash tussen Real Madrid en FC Bayern galmt nog na. Nu heeft ook Toni Kroos kritiek op het buitenspelfluitje van scheidsrechter Szymon Marciniak

De Duits international, die woensdagochtend de EK-nominatie van Leverkusen’s Robert Andrich onthulde, keek samen met zijn broer Felix in de podcast “Einfach mal Luppen” terug op de verhitte slotfase van de wedstrijd tussen Real en Bayern van afgelopen woensdag. In het bijzonder het buitenspelfluitje van scheidsrechter Szymon Marciniak in de blessuretijd. Floot de Pool te snel?

Slechte afhandeling

“Slechte afhandeling, moet door kunnen gaan”, was het oordeel van Kroos in de podcast, maar hij haalt Marciniak enigszins uit de vuurlinie van de critici. “Ik zie de fout vooral bij de grensrechter”, zei de Blancos-middenveldstrateeg. De assistenten op de lijn kregen immers de opdracht om te wachten en alleen heel duidelijk buitenspel aan te geven

In de 13e minuut van de rust werd Bayern de laatste kans op de 2:2 ontnomen toen een doelpunt van Matthijs de Ligt werd afgekeurd. Het fluitsignaal betekende dat de scène niet langer kon worden beoordeeld door videobewijs.

“Als hij nu de vlag omhoog doet, gaat de scheidsrechter ervan uit dat zijn grensrechter hem op precies dezelfde manier zal toepassen, erop vertrouwend dat het waarschijnlijk drie meter buitenspel was”, vervolgde Kroos, om het vervolgens eens te zijn met het gefrustreerde Bayern: “De woede is ergens wel terecht, want je moet de situatie gewoon tot het einde uitspelen, 100 procent.”

Collectieve uitschakeling of niet?

Tegelijkertijd stelde de 34-jarige de vraag of zijn ploeggenoten het schot van de Ligt (“Het was heel goed”) niet hadden kunnen verdedigen zonder het vroege fluitsignaal voor buitenspel. “Ik weet niet of er al een collectieve uitschakeling was, want er werd heel vroeg gefloten. Je kon zien dat de spanning weg was bij iedereen op het veld die het idee had om dat doelpunt te verdedigen,” zei de inwoner van Greifswald.

Real was door naar de finale van de Champions League met een 2:1 overwinning in de tweede halve finale. Hun tegenstander daar zal Borussia Dortmund zijn in Londen op 1 juni