vrijdag, oktober 18, 2024
HomePremier LeaguePremier League verdwijnt in de verte: ongevaarlijke Spurs verliezen van Chelsea

Premier League verdwijnt in de verte: ongevaarlijke Spurs verliezen van Chelsea

Tottenham Hotspur heeft verloren van Chelsea FC en loopt de Champions League-plaatsen mis. Nauwelijks aanvallende dreiging en twee tegendoelpunten uit set pieces leidden tot de nederlaag tegen de Blues

In de race om de Champions League-plaatsen had Tottenham dringend punten nodig om het gat met Aston Villa op de vierde plaats te dichten. Werner en Davies ontbraken allebei door blessures in de replay op Stamford Bridge, terwijl Bentancur, Maddison en Höjbjerg allemaal op de bank zaten. Spurs coach Ange Postecoglou startte met Emerson Royal, Bissouma, Sarr, Johnson en Richarlison na de 3-2 nederlaag tegen Arsenal.

Chelsea – met alleen Gilchrist in plaats van de geblesseerde Thiago Silva na het 2-2 gelijkspel tegen Aston Villa – begon thuis beter. Madueke en Mudryk kwamen met veel snelheid over de vleugels en zorgden herhaaldelijk voor gevaar. De laatste creëerde de eerste grote kans voor Jackson. De aanvaller versloeg Vicario in het doel van de Spurs, maar van de Ven redde sterk met een sliding (5′).

Chlobah beloont betere Blues

Het ontbrak de Spurs aan creativiteit in de aanval. Topscorer Son kwam in de eerste helft nauwelijks in actie en de voorzetten van de meest actieve speler van de bezoekers, Johnson, werden meestal onderschept. Chelsea daarentegen kwam aanvankelijk dichterbij – Madueke tikte de bal net over het doel (23′) – en nam kort daarna de leiding: Chalobah kopte de vrije trap van Gallagher via Vicario te vrij in de verre hoek (24′).

Spurs kwam pas in de slotfase van de eerste helft tot gevaarlijke aanvalsacties. Sarr kreeg de beste kans (45,+2), nadat Romero net naast had gekopt uit een vrije trap (38). De bezoekers namen de achterstand echter mee de rust in

Spurs blijven ongevaarlijk – Jackson neemt toe

Door de nederlaag blijft Tottenham zeven punten achter op de vierde plaats in de Champions League. Beide teams vervolgen hun campagne aanstaande zondag: Chelsea ontvangt West Ham om 15.00 uur en Spurs gaat op bezoek bij Liverpool FC (17.30 uur).